Élőképes Krónika, egyelőre utoljára

Székesfehérvár - A történelem komoly téma, ám ennek is akadnak vidámabb fejezetei, illetve olyanok, amelyeket az utókor már humorral tud megjeleníteni. A Szabad Színház is erre vállalkozott, amikor augusztustól szeptember végéig, hétvégente, bő egyórában, élő képekben mutatott be egy-egy fontos történést, személyt Fehérvár életéből.

Bokros Judit


Az Élőképes Krónika ez idő alatt nagy népszerűségre tett szert, volt, aki csak egyszer követte végig a színjátszók előadását, más rendszeres nézőjévé vált a humorral fűszerezett ismeretterjesztésnek. A belváros utcáin, a Varkocs-szobornál, a Mátyás emlékműnél, Szent László szobránál, a Romkertnél és még több jelentős emlékműnél, épületnél elevenedett meg előttünk a város, s ezáltal az itt élők múltja.
Ebben az idényben a szeptember 25-i hétvégén utoljára tekinthető meg a krónika, amely a Történelmi Kavalkád programsorozat része.
A kedvelt városnézés pénteken 17.00-kor, valamint vasárnap 17.00-kor indul a Vörösmarty Színház elől.
Talán bízhatunk abban, jövőre lesz folytatás...

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!