Helytállás: tízéves a székesfehérvári Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj

Székesfehérvár - Tízéves az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj. Tagjai azok, akik Devecserben és Kolontáron is példamutatóan álltak helyt a károk felszámolásában.

Házi Péter


- Szomorú aktualitást ad az ünnepnek a Kolontár és Devecser térségében történt iszapkatasztrófa, a károk felszámolásában ugyanis oroszlánrészt vállalt a zászlóalj. Az önök áldozatos munkájára hálás szívvel gondolnak a szerencsétlenül járt település lakói, és a honvédség felső vezetése is. Köszönet azért, hogy tudásukat olyan szintre fejlesztették, hogy az ipari katasztrófák valóságában is derekasan helyt tudtak állni - e szavakkal köszöntötte Orosz Zoltán vezérőrnagy, a honvéd vezérkar főnökhelyettese a zászlóalj tagjait azon az ünnepségen, amelyet Székesfehérváron tartottak a tízéves jubileum alkalmából.
Benkő Tibor altábornagy, vezérkari főnök nevében Orosz Zoltán adta át Szombati Zoltán mérnök ezredesnek azt az emlékplakettet, amellyel a zászlóalj nagyszerű tevékenységét is elismerte a vezérkar.  A Magyar Honvédség Összhaderőnemi parancsnokának, Kovács József vezérőrnagynak a köszöntő levele után  Szombati Zoltán parancsnok ismertette a zászlóalj történetét. A zászlóalj Kiskőrösön alakult meg, de 2001 óta Fehérváron működik. Az ünepség keretében Lendvai Attila zászlós kiemelkedő tevékenységéért átvehette a Hende Csaba honvédelmi miniszter által adományozott szolgálati érdemjel bronz fokozatát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!