Ingyenes családi nap

2 órája

Madárkavalkád és családi nap a Duna-Ipoly Nemzeti Parkkal

Madárgyűrűzéssel, állatbemutatókkal, természetismereti játékokkal várják Dinnyésen a Madárkavalkád résztvevőit. Íme a részletek!

S. Töttő Rita

A Duna-Ipoly Nemzeti Park (DINPI) várja ingyenes családi napjára a látogatókat szeptember 14-én. Több helyszínen várják a szakemberek a résztvevőket, a programot pedig eső esetén is megtartják – részben fedett területen, ígérik a szervezők. A délelőtt folyamán a DINPI Kutatóházánál, a bringakörút melletti madármegfigyelő toronynál lesz madárgyűrűzési bemutató, 9 órától pedig fecskegyűrűzést és röptetést szerveznek a dinnyési Herman Ottó utca 8. előtt. 10 órakor madárgyűrűzés séta indul a Dinnyési-fertőre, melynek a találkozópontja a Dinnyési Hagyományőrző Központ lesz. A fő programok is itt lesznek, szakértők mesélnek az állatvilág szépségeiről.

Az előadások mellett természetismereti játékokkal, kézműves foglalkozással, kincskereső kvízjátékkal készülnek a szervezők, de itt lesz a Sóstó Látogatóközpont és Vadvédelmi Központ és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) Lepkevédelmi Szakosztálya is. Továbbá bemutatkozik a rendezvényen a Mesék a Velencei-tóról kiállítás. A szabadtéri színpadon előadásokkal, a természetben pedig túrákkal készülnek a szakemberek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában