A rendőrök február végéig maradnak az iskolában

Székesfehérvár - Volt dolguk a rendőröknek az elmúlt héten a Szent István Szakképző Iskolában, ám a vezetés abban bízik, sikerül a közreműködésük nélküli megoldást találni.

Tribolt Lajos

- Csak pozitívan tudom értékelni a rendőrök iskolai tartózkodását - mondta lapunknak Ábrahám Norbert, az Árpád Szakképző Iskola és Kollégium igazgatója, aki a Szent István Szakképző iskola vezetését is ellátja. Kifejtette, hogy a rendőrök két-három szabálysértési ügyben is indítottak eljárást, az ügyekről azonban konkrétumokat az eljárások miatt nem árult el.  Azt is megtudtuk, hogy volt egy verekedés is két tanuló között az iskolában, a rendőrség megindította az eljárást.
A fenti ügyek is azt jelzeik, hogy jó  a rendőrök jelenléte az iskolában - állította az igazgató. Elmondta, hogy a tervek szerint az egyenruhások február végéig maradnak, addig születik meg a megoldás. Az iskola a napokban adja le a fenntartó önkormányzatnak a szakmai, pedagógiai programjának vonatkozó részét. Ám ők önmagukban nem  elegendőek a problémák megoldásához, ezért a fenntartó külső szakértő csoportot és speciális pedagógiai tapasztalattal rendelkezőket is bevon. A diákok részéről vegyes a fogadtatás, van, akik egyértelműen örülnek az új rendnek, vannak, akik nem. A szülőket az önkormányzat kezdeményezésére januárban egy rendkívüli szülői értekezleten kérdezik meg, illetve lehetőséget adnak nekik, hogy kérdéseiket feltegyék. Az iskola pedagógusai azon vannak, hogy munkájukkal a helyes mederbe tereljék az iskola működését, s feledtessék az országos média peresztizsromboló hatását.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!