Élménybeszámoló Erőss Zsoltéktól

Székesfehérvár - Jövő héten kedden a legendás alpinisták részvételével a Kodolányi Főiskolán tartott előadással indul a Himalája expedíció élménybeszámoló körútja.

J. Mező Éva

A Székesfehérváron, Veszprémben, Nagykanizsán, Szolnokon, majd a Budapesten élők is megismerhetik képek, filmek, elbeszélések alapján a tavaly ősszel szervezett himalájai Cho Oyu megmászására indított expedíció élményeit. Csütörtökön sajtótájékoztatón a csapatból Erőss Zsolt, Mécs László és a Székesfehérvári Hegymászó Klub tagja, Gál László beszélt országjáró körútjuk részleteiről. Annak a rehab túrának emlékeit elevenítik fel az érdeklődők előtt,  amit a csapattársak a fél évvel korábban lábamputáción átesett Erőss Zsoltnak szerveztek, hogy viszatérjen imádott hegyei közé. (Zsolt ezt extrém rehabilitációnak nevezte, mert kevesen vannak, akiket a Himalájában rehabilitálnak). A Cho Oyu-ra azért esett a választás, mert az egyszerűen megmászható csúcsok  közül való. Lapunk akkor élő kapcsolatot tartott a csapattagokkal. Olvasóink is izgulhattak, mikor hozzák meg a nehéz döntést a visszafordulásról a lavinaveszély miatt. A csapat tagjai január 25-én, kedden 18 órától a Kodolányi János Főiskola nagyelőadójában vetítéssel egybekötött élménybeszámolót tartanak, amely a Cho Oyu expedíciót bemutató országos körút első állomását jelenti, ezt követi szerdán Veszprém, csütörtökön Nagykanizsa .
A sajtótájékoztatón belenézhettünk  abba a  dokumentumfilmbe, ami megörökíti Erőss Zsolt műtét utáni talpraállását, majd helytállását a Himalája  expedíció során. Végül Mécs László itt jelentette be azt a hírt, hogy idén újabb expedíciót szerveznek, ezúttal a Föld negyedik legmagasabb csúcsára,  a 8516 méteres Lhotze-ra. Ha ezt is sikerül megmászni, már csak négy nyolcezres marad hátra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!