Elnyert milliárdok

Dunaújváros - A nyáron 3,4 milliárd forintból új diagnosztikai és műtőblokk alapozását kezdik el a Szent Pantaleon Kórházban.

Gallai Péter

- Legutóbb a  nyolcvanas években, a D-szárny átadása volt hasonló nagy  fejlesztés - mondta Mészáros Lajos főigazgató.  -Az új  tömb a C-szárny folytatásában épül,  a legfelső szinten lesz a központi sterilizáló, alatta a központi műtőblokk, majd az intenzív osztály, alul  a Sürgősségi Betegellátó Osztállyal (SBO) összekötve a központi diagnosztika. Utóbbi a járóbeteg ellátást is szolgálja.  Terveink szerint a központi orvosi ügyelet is a főépületbe költözik.  A beruházás orvosi berendezéseket is  magában foglal, egymilliárd forint értékben. Csak a digitális röntgen százmilliós tétel, ami közvetlenül a műtőbe küldi a  felvételeket. A pályázati siker és a fejlesztés biztosíték a  kórház jövőjét illetően - húzta alá a direktor. A beruházást 2013. márciusban  fejezik be.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!