Emlékbélyegek - a bizottság jelenleg a javaslatokat gyűjti be

Székesfehérvár - Körvonalazódnak a fehérvári emlékbizottság tervei. A testület a negyedév végén beszámol az önkormányzatnak.

Tribolt Lajos

Második ülését tartotta szerdán délután a 2013-as Emlékbizottság.  Abban állapodtak meg, hogy a  fő vonalat a nagyobb rendezvények adják, fontos egyes épületek, közterületek felújítása, parkok átalakítása, köztéri alkotások renoválása, esetleg áthelyezése. Javaslat hangzott el egy Szent Istvánnal kapcsolatos nagyszabású kiállítás megszervezésére, egy nagyszabású,  komolyzenei újévi koncertet megrendezésére. Volt javaslat, hogy   jelentessenek meg emlékérme sorozatot a néhai uralkodókról, szépítsék meg a királyszobrokat, rendezzék meg külföldi és magyar koronázó városok találkozóját. Ugyancsak találkozót szerveznének a régióban található Fehérvárak számára.  A  Posta Zrt. vállalta, hogy a 38-as országgyűlés 75-dik évfordulójára emlékbélyeget ad ki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!