Tömeges baleset az M1-esen - megszűnt a terelés

FMH - Az előzetesen közölt tizenegy helyett nyolc autó ütközött két balesetben pénteken délután az M1-es autópálya Budapest felé vezető sávjában. A balesetnek egy súlyos és két könnyű sérültje van - közölte a rendőrség.

MTI

Az autópálya Zsámbék és Bicske közötti szakaszán, - a rendőrség elsődleges információjával szemben - nem tizenegy, hanem nyolc autó ütközött,  s nem egy, hanem két baleset történt - tájékoztatott Németh-Kész Mónika, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. 
A baleset részleteiről a rendőr százados elmondta: az erős forgalom miatt lelassult a főváros felé tartó kocsisor, amikor a belső sávban haladó utolsó autóba belerohant egy személyautó. Az pedig meglökte az előtte levő kocsit, majd a karambolt okozó autó a külső sávban is nekiütközött egy személyautónak. Ennek a balesetnek egy könnyű sérültje volt.
Az ütközések után három perccel újabb baleset történt ezen a helyszínen. Akkor a karambolok miatt feltorlódott kocsisorba rohant bele egy osztrák rendszámú személyautó. A belső sávban egy ugyancsak osztrák felségjelű kocsinak hajtott, majd a külső sávban egy már álló teherautónak is nekiütközött. 
Ebben az esetben egy férfi súlyos, egy nő könnyű sérüléseket szenvedett. A súlyos sérültet mentőhelikopter, a két baleset két könnyű sérültjét pedig mentőautó szállította a budapesti Merényi úti kórházba. 
A helyszínelés és a műszaki mentés idején - csaknem három óra hosszan - az érintett útszakaszról az 1-es főútra terelték a forgalmat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!