A csóriak nyerték a környezetvédelmi vetélkedőt

FMH - A csóri általános iskola csapata nyerte a Visteon Hungary által szervezett környezetvédelmi vetélkedőt. A versenyre több mint félszáz csapat nevezett.

B. Kiss László

 

Immáron 12. alkalommal rendezte meg Székesfehérváron, a Művészetek Házában a Környezetvédelem a jövőnkért című vetélkedő döntőjét  a Visteon Hungary Kft. A versenyfelhívást a cég a megye valamennyi iskolája számára eljuttatta; a vetélkedőre 57 csapat nevezett.
A döntőt három forduló előzte meg, ahol a többi közt  időjárási, éghajlati  ismereteikről, a levegő tisztaságának védelméről, az irodalom és a környezetvédelem kapcsolatáról kellett számot adniuk a versenyzőknek.  Feladatul kapták - ugyancsak a környezetvédelem témakörében -  vers megírását, illetve társasjáték elkészítését is. A döntőbe huszonhét   háromfős  csapat jutott.
A verseny döntőjét  a csóri általános iskola csapata nyerte, amelyet Szántay Kata, Horváth Enikő és  Csikesz Rozália alkotott. A képzeletbeli dobogó második fokára a dunaújvárosi Móricz általános iskola diákjai (Kovács Tamás, Kiss Richárd, Vitéz Damján) állhattak  föl. A harmadik helyen a lepsényi iskola Ádám Zsuzsannából, Szentes Anikóból  és Tóth Annamáriából álló csapata végzett - tudtuk meg Ligeti Lászlótól, a cég kommunikációs vezetőjétől.
Az autóipari beszállítással foglalkozó, székesfehérvári  Visteon  Hungary azon vállalatok egyike, amely az elsők között szerezte meg az ISO 14001-es környezetvédelmi minősítést.
A cím nem csupán  a környezetvédelemre történő fokozott odafigyelést követeli meg, de a környezettudatos szemlélet propagálását is. Ehhez hatékony eszköz az évről évre megrendezett  megyei vetélkedő, amellyel egy még igen fogékony korosztályt céloz meg a Visteon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!