A leghátrányosabb helyzetűek közé került a devecseri kistérség

Módosította a területfejlesztési támogatásokról és a kedvezményezett térségek besorolásának feltételrendszeréről szóló országgyűlési határozatot hétfőn a parlament, lehetővé téve, hogy a vörösiszap-katasztrófa sújtotta devecseri a leghátrányosabb helyzetű kistérségek közé kerüljön támogatáspolitikai szempontból.

MTI

A változtatás alapján - amelyet a fideszes Ékes József, Lasztovicza Jenő és Kovács Zoltán kezdeményezett - a leghátrányosabb helyzetű kistérségnek minősíthető az a súlyos természeti vagy civilizációs katasztrófával sújtott térség, amelyben a károk felszámolása, a helyi társadalmi és gazdaság élet normál működésének beindítása tartós, több éves fejlesztést igényel, illetve ahol a térség fejlődési lehetőségeit a katasztrófa több évre súlyosan korlátozza.
A javaslatot a parlament 336 igen szavazattal, valamint a fideszes Ángyán József és Bánki Erik ellenszavazata mellett fogadta el.

Cikkek az iszapömlésről itt!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!