Külhoni missziókban szolgáló katonákat köszöntöttek

Székesfehérvár - Az Összhaderőnemi Parancsnokság nevében Varga Csaba dandártábornok, a törzsfőnök helyettese köszöntötte kedden az Alba Regia laktanyában az elmúlt fél évben különböző külhoni missziókban szolgálatot teljesített katonákat.

Tihanyi Tamás

 Hazánknak katonapolitikai szempontból a Balkán az egyik legfontosabb színtér: egyéni beosztásban szolgáló békefenntartóink olyan beosztásokban dolgoznak, ahol javarészt döntéshozatal történik. De nem csak onnan fogadtunk vissza katonákat. Az unió történetének első haditengerészeti művelete 2008-ban kezdődött, célja az ENSZ Élelmezési Világprogramjában résztvevő hajók, valamint a Szomália partjainál hajózók védelméhez történő hozzájárulás. Magyar részről egy tiszthelyettes szolgált a műveleti parancsnokságon. A Sínai-félszigeten állomásozó Multinacionális Erők és Megfigyelők (MFO) misszióban pedig negyvenkét honvéd alkotja a magyar kontingens szervezetét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!