Erős nők és férfiak felhúzó versenyét rendezték Alcsútdobozon

Alcsútdoboz – A II. Alcsútdobozi Felhúzó Kupát rendezték meg erős emberek részvételével a község sportcsarnokában. Nők is versenyeztek. A helyszín nem véletlen, Hablicsek Norbert helybéli születésű sportoló a 100-110 kilogrammos súlycsoportúak között világbajnok ebben a sportágban. Oláh Gyárfás polgármester köszöntötte az immár hagyománynak számító rendezvényen a megjelenteket.

Zsohár Melinda

 

A felhúzás azt jelenti, hogy nem emelik a fejük fölé a súlyt a sportolók, hanem derékmagasságig felhúzzák. Így testsúlyuk többszörösét képesek felemelni, s idősek és nők is nagy erőkifejtést tudnak végezni. Hablicsek Norbert állandó alcsútdobozi lakos, ideiglenesen azonban Veszprémben él, Kupcsik László tanítványa. A harminchét éves férfi a felhúzásban többszörös országos bajnok, Európa- és világbajnok, amely címeket csaknem 400 versenyző közül érte el a franciaországi Saint Avonban.

 

 

A hétvégi versenyen különféle korosztályú sportolók jelentek meg, a legidősebb a 76 esztendős Szanyi Nagy Csaba és a 70 éves Kasza László voltak. Hölgyek is versenyeztek, valamint Szlovákiából, Pozsonyból jött el a kupamérkőzésre Rados Mária, akinek alkatáról a laikus meg nem mondaná, hogy súlyt emel. Formás, csinos nő, de nem kidudorodó muszklikkal Hablicsek Norbert 13 esztendős fia, Huba is versenyzett, ő 37 kilósan 75 kilót képes felhúzni. A fiú több félét sportol: jól úszik, s szigorú szülői felügyelet mellett gyakorolja a felhúzást. Egyébként 18 éves kor alatt nem ajánlatos ez az erősport, mondta el édesapja, aki a mértékletességet, a kitartást és az ésszerű erőkifejtést hangsúlyozza minden sportágra vonatkoztatva.

 

 

Csákváron egy kozmetikusnő, Németh Judit a tulajdonosa egy wellness- és edzőteremnek, ahol fiatal csapat hódol a felhúzó sportnak. Onnan nyolcan vettek részt az alcsútdobozi versenyen, különböző súlycsoportokban. Németh Judit a csapatszellem összetartó erejét is fontosnak tartja az egészséges életvitel mellett. A versenyen hivatalos zsűrizés történt, a bíró által hitelesített eredményeket bejegyezték.

 

 

Abszolút győztesek a II. Alcsútdobozi Felhúzó Kupában

 név/ kategória/ a versenyző  súlya/ teljesített súly 

Hablicsek Huba   ifjúsági    37 kg  75 kg

Szanyi Nagy Csaba junior  90 kg   222 kg

Rohrmann Katalin  nők       75 kg  140 kg

Hablicsek Norbert felnőtt    110 kg  282,5 kg

Böjtös Vendel      master 1   125 kg   220 kg       (Master 1   40-50 év közötti versenyző)

Roskovenszky István  master 2 125 kg  220 kg   (Master 2  51-60 év közötti versenyző)

Gruber Vilmos     master 3  100 kg   190 kg      (Master 3   61-70 év közötti versenyző)

Kasza László      master 4   110 kg   190 kg     (Master 4   71 év fölötti versenyző)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!