Hanga Ádám hazaérkezett

Budapest - Péntek délután hazaérkezett San Antonióból Hanga Ádám. A fehérváriak kosárlabdázója, aki az őszt már Spanyolországban kezdi, az NBA-s csapatnál volt bemutatkozni.

Silye Sándor

Hanga Ádám tehetségéhez sohasem fért kétség. Az Albacomp csapatával a legutóbbi szezonban ezüstérmet szerzett, együttese erőssége volt. De ilyen a sport, az ő kezében volt a döntőben az aranydobás lehetősége, azonban labdája kiperdült a gyűrűből, így az ötödik meccsen neki, meg az albásoknak meg kellett elégedniük az   ezüstéremmel. 


Aztán a spanyol Manrese a nyáron elvitte 2+2 évre. Alighogy ezt megemésztettük, az NBA-drafton a többszörös NBA-bajnok, a San Antonio Spurs draftolta, így bármikor a tengerentúlon léphet majd parkettre a játékos. Alig szoktuk meg e gondolatot, Ádámot már vitték Amerikába, megismerkedni vele, hogy ő is megismerje a várost, a leendő közegét. Az ifjú elképedt az ottani élet- és játékkörülményektől, lenyűgözte a csarnok, áhítattal leste  a kosárlabda színházát. Edzéseken is részt vett, úgy kellett rászólni, hogy vegyen már vissza, vitte a lendület. Már hogyne vitte volna, amikor a legenda Tim Duncan  mellett öltözhetett, szokhatta a gondolatot, hogy egyszer majd a center, Tony Parker és a többiek játszótársa lehet, és Greg Popovich instrukcióit hallgathatja.


Ádám pénteken hazaérkezett. Fáradt volt a hangja, ami természetes, hiszen a legutóbbi éjszakát a repülőgépen töltötte, és ébredés helyett  a magyar késő délutánban találhatta magát. 
-  Elmondhatatlan élmény volt ez a néhány nap a számomra! És bár a városból csak keveset láthattam, hiszen rengeteg edzésen, mérkőzésen vettem részt, de impozáns volt a csarnok, érdekesek a gyakorlatok. Mérkőzéseket is játszottunk, az NBA-s csapat holdudvarába tartozó ifjakkal, és a ritkán szóhoz jutókkal. Duncannal találkozhattam, Popovich mesterrel nem, de van ott edző bőven, aki foglalkozhatott velünk - mondta, és már meg is rohanta  a televíziósok, rádiósok és  újságírók hada. Hazaérkezett...
Abban  maradtunk, hogy rövidesen sort kerítünk egy hosszabb beszélgetésre is.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!