Kavalkád és élő képek ismét, az élőbb belvárosért

Székesfehérvár - Hétvégente ismét gólyalábasok, színjátszók, zenészek lepik el a belvárost - kezdődik a Történelmi Kavalkád.

Bokros Judit

A tavaly először megrendezett programsorozat idén augusztus 6-án kezdődik. A turisták és a nyári hétvégéket itthon töltők szórakoztatására, játékos művelésére épülő rendezvények fontos része volt és lesz most is az Élőképes Krónika, a Szabad Színház tagjainak előadásában. Nekik és találékony vezetőjüknek, Nagy Juditnak köszönhetően szinte az eredeti környezetben elevenedhetnek meg Fehérvár jellegzetesebb, fontosabb történelmi eseményei. A játékos idegenvezetéshez  minden augusztusi hétvégén lehet csatlakozni 11 és 17 órakor.
- Augusztus 6-án 19 órakor a Zichy ligetből  látványos felvonulás indul  az Országalmáig hagyományőrző csoportok, zenészek, gólyalábasok részvételével. Bemutatót tart majd a királyi kardforgatók rendje is, az esti program előtt pedig már lesz Élőképes Krónika és családi foglalkozás a belvárosban - tudtuk meg Nagy Judittól, aki programszervező is egyben.  
Elmondta: újdonságként az Aranybulla történetét, illetve a Szent Jobb legendájának bemutatását tervezik, és az egy hónapig tartó kavalkád műsoraiban számos vendégfellépő lesz.
Közéjük tartozik például a győri Hangraforgó együttes, Benkő András és Kátay Zoltán énekmondó, vagy a Cantilena és a Tabulatúra régizene együttes. Rajtuk kívül is számos helyi és környékbeli csoport színesíti hagyományőrző bemutatóival a programsorozatot - Nagy Judit meg is jegyezte: a lelkes civilek nagyon sokat tesznek hozzá a rendezvény színvonalához, változatosságához.

Aki tehát teheti, az augusztusi hétvégéket, vagy azok egy részét töltse a városban, hogy újabb ismereteket szerezzen arról, miközben remekül szórakozhat, akár családostól.

A részletes programokat plakátokról, szórólapokról, a városi önkormányzat honlapjáról ismerheti meg a közönség.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!