Vigyázat, vizes trükkel akarnak pénzt kicsalni a fogyasztóktól

Pusztavám - Vízmérőóra-csalók próbálkoztak a környéken: vasárnap keresték a fogyasztót, hogy 25 ezer forintjába kerül az óracsere.

S. Töttő Rita

Vasárnap este fél nyolc körül hívta egy ismeretlen a Fejérvíz Zrt. egyik fogyasztóját Pusztavámon, azzal a mesével, hogy a vízműtől keresi, mert a vízmérői nem mérnek pontosan, ezért ki kell őket cserélni. A telefonáló azt mondta, hogy az ügylet 25 ezer forintba kerül, amelyről természetesen számlát is adnak, viszont azonnal ki is kell fizetni az összeget. A fogyasztótól megkérdezte a telefonáló, hogy kifizetik-e a pénzt, mire azt válaszolta: hát, ha muszáj... Azzal váltak el, hogy még telefonál, mielőtt jönnek.
Hamar kiderült azonban, hogy csalóról van szó, hiszen a fogyasztó megkereste a Fejérvíz Zrt.-t. A szolgáltató már a rendőrségen is bejelentést tett.
- A helyszínen nem szedünk be pénzt, még vízdíjat sem - hangsúlyozta Zsebők Lajos, a szolgáltató kommunikációs vezetője, aki hozzátette: mérőcseréért amúgy sem kell külön díjat fizetni!
A Fejérvíz szóvivője mindemellett hangsúlyozta: ha bármilyen ügyben megjelennek munkatársaik a fogyasztóknál, céges kitűzőt viselnek, a szerelők FEJÉRVÍZ feliratú munkaruhában vannak és céges emblémájú autóval érkeznek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!