Borkirálynőt is választottak az Öreghegyi Mulatságokon

Székesfehérvár - Pénteken délután elkezdődtek az Öreghegyi Mulatságok programjai, a hagyományokhoz híven borkirálynőt is választottak.

feol.hu

Az Öreghegyi Mulatságok szervezői idén is változatos programokkal várták a vendégeket a Bory téren, a színpadon gyermekműsorok és zenés produkciók is helyet kaptak, s természetesen a borrendek felvonulása sem maradhatott el. A Noé-Hegyi Szent István Borlovagrend új borkirálynőjét is keresték, a jelölteknek nyilvános megmérettetésen kellett bizonyítaniuk hozzáértésüket. Az idei borkirálynő a fehérvári Kiss Barbara lett, aki a Tóparti Gimnáziumban érettségizett, majd a gödöllői Szent István Egyetemen tanult, a borkultúrával is ott ismerkedett meg, most a vidékfejlesztés területén dolgozik. Barbara elmondta, az országos borkirálynő választáson is indulni akar, ahol borlovagrendjét képviseli majd. A királynő két udvarhölgye Simon Gabriella és Fülöp Magdolna lett.
A rendezvényen Karsai Béla vállalkozót címzetes borlovaggá avatták.

A mulatság persze este is folytatódik, a programot utcabál és tűzijáték zárja majd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!