Épület a jövőért: átadták a Bella István művelődési házat

Sárkeresztúr - Nagy eseményre gyűlt össze a település apraja-nagyja és sok környékbeli: a felújított művelődési ház átadó és névadó ünnepségét tartották szombaton délután.

Bokros Judit

Az 54 millió forintból - 46 milliót pályázat útját nyertek a beruházáshoz - kívül-belül megújult épület a faluból származó, Kossuth-és József Attila-díjas Bella István (1940-2006) nevét vette fel, bensőséges ünnepség keretében. 

Elsőként a költő emléktábláját avatták föl. E mozzanat előtt Brájer Éva országgyűlési képviselő személyes szavaival emlékezett meg a költőről, majd Csutiné Turi Ibolya polgármester köszöntötte a megjelenteket, köztük is kiemelten az említett politikuson kívül Varga Gábor országgyűlési képviselőt, Virág Miklós volt polgármestert, a Sárvíz Kistérség vezetőit, a fehérvári Vörösmarty Társaság képviselőit és Bella István özvegyét, Zayzon Mártát.

Köszönetet mondott mindazoknak, akik az anyagi segítségen túl hozzájárultak ahhoz, hogy a közösségük jövőjét is jelképező Bella István Művelődési Ház és Könyvtárat ebben a formában adhassák át. Az épületet Bognár Károly atya áldotta meg, majd a szalag átvágása és a tábla leleplezése után megkezdődött az első kulturális műsor a színházterem színpadjának deszkáin.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!