Szombattól Történelmi kavalkád

Székesfehérvár - Az idei Történelmi kavalkád programsorozata négy hétvégén át tart augusztusban. Lesz Élőképes krónika, harcművészeti bemutató, koncert, felvonulás és sok más érdekesség. A kavalkád kezdetét a Szabad Színház művészei és a hagyományőrzők hirdetik: a szereplők pénteken 19.30 órakor városszerte "kidobolják" a programokat.

feol.hu

A Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. másodszor rendezi meg a programsorozatot az önkormányzat támogatásával.
A Szabad Színház művészei és a hagyományőrzők hirdetik a kavalkád kezdetét, a szereplők augusztus 5-én, pénteken 19.30 órakor indulnak a Selyem, a Sütő és a Tolnai utcákból a belváros felé, hogy városszerte "kidobolják" a programokat.  Szombaton a késő délelőtti óráktól lesznek lovagi, harcművészeti bemutatók a Püspök-kút, a Várfal park és a Piac tér környékén. A szereplők a városlakók és a turisták aktív közreműködésére számítanak az Élőképes krónika során. A látványos, szórakoztató, Európa-szerte egyedülálló idegenvezetést a kavalkád minden hétvégéjén megtartják Székesfehérvár történelmi emlékeinél. Szombaton 18 órától gólyalábasok szórakoztatják a közönséget az Országalma környékén, a hagyományőrző szervezetek látványos felvonulására 19 órától kerül sor a Zichy ligettől a belvárosig, ahol a késői órákban a Hangrafogó együttes és tűzzsonglőrök szórakoztatják a közönséget.

A kavalkád teljes programja ide kattintva elérhető! 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!