A másodfokon is van érzelem

Székesfehérvár - A Fejér Megyei Kormányhivatal Szociális és Gyámhivatalát Takács Jánosné vezeti, aki 1970. óta dolgozik a közigazgatásban. Végigjárta a fokozatokat.

Kovalcsik Katalin

- Egészen az alapoknál kezdtem,  a bicskei tanácsnál  az iktatóban. Az jó hely, minden üggyel találkozik az ember - mesélte Gyöngyi,  Takács Jánosné,    aki ma a  szociális és gyámhivatalban az irathalmok között rejtőző  emberi sorsokat  kíséri figyelemmel, hoz döntést,  a  törvény adta lehetőségek szigorú figyelembevételével, valamint mielőtt alírásával ellátja a határozatokat, átnézi mindet.   A tanácselnök inspirálására elvégeztem az államigazgatási főiskolát, és fiatalon, huszonhat évesen  osztályvezető lettem Bicskén.  Nagy szó volt ez abban az időben, főleg úgy, hogy nem kötődtem  semmilyen szervezethez, az elvégzett  munkám láttán bízták rám az osztályvezetői teendőket. Közben megszületett a két gyermekem is, a lányom és a fiam  ma már felnőtt emberek. Tíz éve  dolgoztam Bicskén, amikor  Csákvár-Bodmér körjegyzői állására pályázatot írtak ki. Csákváron születtem,  édesanyám bodméri, Vértesbogláron laktam és lakom most is a családommal, kézenfekvő volt, hogy próbálkozom. 
Sikerrel járt, de  néhány év múlva  megyeszékhelyre való bejárást választotta, személyiségéhez közel álló állást kapott  a közigazgatási hivatalban.
-  A megyei gyámhivatal vezetését megalakulásakor,  1997-ben bízták rám. A  szociális ellátás 2005-től egészítette ki a gyámügyi feladatainkat. Már itt dolgoztam, amikor  beiratkoztam a jogi egyetemre, és 2008-ban befejeztem.  Azt szoktam mondani, a családomnak, a jó munkatársaimnak és magamnak köszönhetem, hogy megszereztem a jogi diplomát.
A hivatal dolgozóinak a másodfokra kerülő  ügyek  közgyógyellátási, ápolási díj, rendszeres szociális segély  illetve gyámügyi  - gyermekelhelyezési, láthatási, gondnoksági  -  ügyek   adnak rengeteg feladatot. A hivatal engedélyezi és ellenőrzi a megyében a szociális és gyermekvédelmi  intézmények, szolgáltatások működését. Ezek összesége  sok feladatot jelent mindnyájuknak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!