A megyéből öten nyúltak a munkáért

FMH - Az augusztus 31-i jelentkezési határidőig Fejérből öt településről jelentkeztek a Nyúl-unk a munkáért pályázatra, amely a nyúltenyésztés elkezdéséhez biztosít támogatást.

feol.hu

A Nyúl-unk a munkáért program szervezői – a Zika Szövetkezet és a Nagyhajmási Gazdaszövetkezet – július 14-én indították útjára azt a programot, amelyben faluközösségek jelentkezését várták. Az ország minden részéről összesen 235 közösség nyújtotta be pályázatát. A legnagyobb érdeklődés Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén és Hajdú-Bihar megyéből érkezett, a pályázók 45 %-a e megyék közösségeiből került ki. Fejér megyéből öt településről jelentkeztek, ezek: Adony, Cece, Csákberény, Mezőkomárom, Nádasdladány.

Csúvár Zsolt, a Nyúl-unk a munkáért program szervezőbizottságának elnöke elmondta: „Örülünk, hogy az ország szinte minden pontjára eljutott a hír és számos család gondolta úgy, megpróbál egy lépéssel közelebb kerülni ahhoz, hogy javítson életkörülményein és a siker érdekében összefogott szomszédaival, ismerőseivel. Nehéz dolga lesz a bírálóbizottságnak a támogatások odaítélésekor, hiszen a jelenleg finanszírozható 200 család helyett több mint négyezer család szeretné elkezdeni a nyúltenyésztéssel való ismerkedést."

A programban részt vevők térítésmentesen kapják többek között a nyúlketreceket, a tenyészanyákat és a bak nyulat, az elméleti és gyakorlati képzést, az oktatási segédanyagokat, a kezdő vakcinázást, a nyulak kezdeti tartásához szükséges takarmányt és eszközöket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!