Meghívták a Fehérvári Férfikart

Pécs - A holnap kezdődő, háromnapos 15. Európai bordalfesztiválra meghívták a Fehérvári Férfikart is. A gálán is fellépnek.

Szabó Zoltán

A  kórus karnagyától, Kneifel Imrétől  megtudtuk: egyedüli magyar kórusként a Fehérvári Férfikart hívták meg a  borfesztiválra, amely  nagy megtiszteltetés.   Nyilván annak is köszönhető ez, hogy a Kodály  kórushangversenyen másodikak lettek. Ha nem is alkalmi,  de nem  állandó kórus a fehérvári, több itteni kórus férfitagjából verbuválódott.  A  villányi-pécsi bordalfesztivál egyébként különleges   találkozó, a  muzsika és a bor ünnepe. A Fehérvári Férfikar több  alkalommal  fellép. Pénteken az egyik híres villányi pincészetben,  szombaton a pécsi Kodály központban - olasz, lengyel, osztrák, szlovén énekesek társaságában - a 19 órakor kezdődő gálaesten, és vasárnap a siklósi várban, majd  a pécsi Széchenyi téren, a népek, borok ünnepén.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!