Ahol nem csak a halásznak jó

Székesfehérvár - "Ahol nincs semmi, oda a kutya sem tér vissza" - ezért is kezdett nagyívű fejlesztésbe a rétimajori halászati gazdaság vezetője, Lévai Ferenc, aki a Hétvezér Estek századik előadója volt a napokban.

S. Töttő Rita

A Hétvezér Esték rendezvénysorozat századik előadását tartotta a Fejér Szövetség a Civilek Házában. Az ünnepi alkalomra Lévai Ferencet hívták meg előadónak, aki az Aranyponty Halászati Részvénytársaság vezetője, a Magyar Köztársaság Lovagkeresztjének kitüntetettje. Lévai Ferenc idén töltötte be ötvenötödik születésnapját, s mint kiderült, a több, mint ezer hektárnyi tórendszeren gazdálkodó halászati szakember szegény családban, egy Duna melletti településen látta meg a napvilágot. 
- Kétkezi halász voltam a Dunán, amíg apám el nem hajtott tanulni. Imádtam mindig a halászatot. Ercsiből származom, s a mai napig boldogan megyek vissza - mesélte, de inkább jelenlegi szerelméről, a rétimajori halászati gazdaságról mesélt, ahol mostanra különleges turisztikai vonzerővel rendelkező fejlesztéseket hajtott végre, mert mint mondta: ahhoz, hogy valamit el tudjunk adni, a legfontosabb a jó marketing.
- Konferenciákat,  programokat, halászléfőző versenyeket szervezünk,  hogy aki idejön, költsön és térjen vissza. S ha a halásszal jön az asszony, ő is érezhesse jól magát. Ezért építettük a wellness központot, a fitness termet  és a gyermekmedencét is.
A gazdaságot 1994-ben vásárolták meg, akkor még újdonságnak számítottak az elképzeléseik.
- Romos tógazdaság volt, amit rendbe kellett tenni. Anyám akkor azt mondta: kicsit nagy ugrás volt, kisfiam - mesélte Lévai Ferenc, akinek állhatatossága bebizonyította: érdemes volt újjávarázsolni a magyar halászatot. A Hétvezér Est századik előadója  állítja: nem lehetetlen a természettel úgy összhangban élni, hogy közben munkahelyeket teremtenek és megélhetést biztosítanak az embereknek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!