Új autóipari összefogás a jobb piaci pozíciókért

Mór - Megkezdte működését a Vértes-Duna Járműipari Klaszter. A májusban létrejött ágazati szövetséget 16 szervezet hívta életre, hogy erősítse a járműiparban érdekelt szereplők együttműködését.

Klecska Ernő

Az eredetileg a  móri önkormányzat kezdeményezésére indult összefogás  kiemelt célja az is, hogy erősítsék  a szereplők területi alapú együttműködését, javítsák piaci pozíciójukat, erősítsék belföldi- és nemzetközi kapcsolataikat, közös érdekeken alapuló fejlesztéseket, beruházásokat, projekteket valósítsanak meg hazai és EU-s források bevonásával a Közép-dunántúli Régióban - mondta Szépvölgyi Ákos, az integrátor szerepét ellátó  Közép-dunántúli  Regionális Innovációs Ügynökség ügyvezető igazgatója.


Fenyves Péter, Mór polgármestere kiemelte: a tágabb értelemben vett móri térségben meg kell találni azokat a lehetőségeket, amelyeket az együttműködés rejt, hiszen bár lokálisan jó hírek érkeznek, nagyon hosszú az az időszak, amíg piacot lehet szerezni. Ezzel arra utalt, hogy a városkában pár évvel ezelőtt a helyben megtelepült autógyártók  közül több is tömeges létszámleépítést hajtott végre, idén azonban több kisebb, helyi beruházásról érkezett hír.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!