Van ítélet az iskolai bűnözők ügyében

Székesfehérvár - A hét vádlottból négyet végrehajtandó szabadságvesztésre ítélt a bíróság, kettőt próbára bocsátott, egy vádlott esetében folytatódik az eljárás.

Szabó Zoltán

A  Székesfehérvári Városi Bíróság  Szabó Tamás  vezette tanácsa  pénteken első fokon ítéletet hozott az Árpád oktatási intézmény  Szent István szakképző iskolájában tavaly történt bűncselekmények  ügyében.   Az  első-, másod-, harmad- és negyedrendű vádlottak  végrehajtandó szabadságvesztést kaptak,  1 év 6 hónaptól 1 év  10 hónapig terjedő időtartamban.   Ők mindnyájan előzetes letartóztatásban voltak ezidáig, amelyet  a bíróság  megszüntetett. Miután az előzetes beleszámít a  szabadságvesztésbe, ez annyit jelent, hogy jórészt már le is töltötték büntetésüket. Két   társukat próbára bocsátották,   1 év 10 hónapra, illetőleg 2 évre,  és elrendelték pártfogó felügyeletüket.   A hetedik vádlott  ügyét elkülönítették, miután kirendelt védőjének megszűnt az ügyvédi jogviszonya,  az új kirendelt ügyvéd pedig  nem tudott felkészülni  a tárgyalásra.   ( Fiatalkorúak ügyében kötelező a védelem.)   Ezért az ő esetében folytatódik az eljárás.  A bűncselekmény elkövetésekor valamennyi  vádlott fiatalkorú volt, így a szabadságvesztést is fiatalkorúak börtönében kell letölteni.  Az ítélet megerősítette a vádiratban leírtakat: zsarolás, rablás és lopás bűntette, továbbá garázdaság vétsége miatt marasztalták el őket.  A vádlottak  tagadtak, ennek ellenére csak az első és negyedrendű   vádlott fellebbezett,  a többiek tudomásul vették az ítéletet. Az ügyész három napi  gondolkozási időt kért. Az ítélet  nem jogerős.

A nehezen kezelhető fiatalok zaklatták, zsarolták, kirabolták diáktársaikat és garázdálkodtak a Szent Istvánban. A pedagógusok sem tudták már megfékezni őket, így az intézmény a hatósághoz fordult. Az előző tárgyalást november végén tartották. Részletek itt!

A pedagógusok tavaly rendőri védelmet kértek az agresszió miatt. Az iskolában egy darabig két rendőr teljesített szolgálatot. Részletek itt!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!