Násztánc és reneszánsz farsang

Székesfehérvár - Harmadik alkalommal gyűlt össze farsangolni szombaton a III. Béla Lovagrend a Megyeházán. Nem csak reneszánsz táncokkal készültek.

S. Töttő Rita

Szombaton este, szép reneszánsz ruhákba öltözve farsangoltak a Megyeházán a III. Béla Lovagrend tagjai. A csoport - árulta el Menner Judit szervező - 1999-ben alakult, közhasznú szervezet formájában. Tudományos és művészeti tevékenységet folytató műhelyt vezetnek, s ezen kívül van egy koronázó templom őrsége nevű alegysége, amely két részből áll: a lovagi harcművészeti iskolából és a reneszánsz tánciskolából. Ez utóbbi műsora volt szombaton, amelyet reneszánsz farsangi elemekkel vegyítettek. A vendégek a Tabulatúra régi együttes tagjai voltak, akikkel már több éve jó kapcsolatot ápolnak, s több közös műsoruk is volt.

A szombati estén vidám farsangi reneszánsz műveket játszottak, a tánccsoport pedig különleges produkcióval készült. Olyan táncokat mutattak be, amelyeket tőlük egyébként ritkán látni. Ezek nem csak reneszánsz táncok voltak, hiszen az Egri Csillagokból Vicuska násztáncát is eltáncolták, de egy barokk menüettet is láthatott a közönség.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!