Több turistát szeretnének látni

FMH - Az új Turizmus Törvény megerősíti a TDM szervezeteket - jelentette be egy turisztikai konferencián Bánki Erik, a Parlament szakbizottságának elnöke.

Klecska Ernő

- Székesfehérváron és a  térségben sikerült megállítani a kedvezőtlen trendet, s nőtt az ide látogatók száma, ez pedig  a most fordulópontjához érkezett program és a helyi turisztikai desztináció menedzsment (TDM) szervezetnek is köszönhető - mondta ma a konferencia előtt sajtótájékoztatón Bánki Erik, az Országgyűlés sport- és turizmusbizottságának elnöke. Ezt támasztotta alá köszöntőjével  Brájer Éva,  Székesfehérvár alpolgármestere is.
- A cég az e célra kiírt pályázatnak megfelelően két éve alakult meg. Feladata egy olyan menedzsment szervezet felállítása, amely a város turisztikai értékeit feltárja, azokat kínálati csomagokká rendezve tudatos, összehangolt marketing tevékenységgel piacra juttatja - mutatott rá Szegő Krisztina,  a Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője.
A hamarosan a parlament elé kerülő Turizmus Törvény tovább erősíti majd az alulról építkező  TDM-eket - mondta Bánki Erik, s kiemelte: március 21-én  a jogszabállyal kapcsolatban nyílt nap lesz az Országházban. Az e területnek szóló pályázatokra 13 milliárd forint van, s ebből még csak 4 milliárdot kötöttek le - hívta fel a figyelmet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!