2022.07.10. 13:37
Izgalmas variációk rizs köretre
Fűszerezzük egy kicsit bátrabban és gazdagítsuk mindenféle extrával!
Zöldfűszeres
Petrezselyem, snidling, kapor, kakukkfű illik hozzá. Ezeket finomra aprítva adjuk a kész rizshez. Még ízletesebb lesz, ha 1-2 ek olvasztott vajjal, olívaolajjal, vagy a kettő keverékével locsoljuk meg.
Keleties
A rizst késhegynyi őrölt sáfránnyal ízesítjük, azután a szokott módon megfőzzük. Különleges, illatos és karakteres lesz tőle az íze. Nem összekeverendő a sokkal olcsóbb kurkumával (indiai sáfrány), amelytől szintén sárga színt kap a köret. A rizshez felaprított csilipaprikát is keverhetünk.
![Rice,Pudding,With,Raisins,And,Cinnamon,In,A,White,Ceramic](https://cdnkpi.mediaworks.hu/2022/07/3cQhdqrxLHi23Z6t3rRA24nDGup7rnQyYB13LT8k4c0/fit/1000/668/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50Lzc5MjNiYWUzYjE2MjQzNTQ5NGNjM2VhZDJlZDljMTdi.jpg)
Ázsiai
Mossunk meg 2 evőkanál mazsolát forró vízben, és pár darab szegfűszeggel, valamint késhegynyi őrölt fahéjjal együtt adjuk a rizshez. Amikor megfőtt, 1/2 csokor frissen felaprított mentalevelet keverhetünk hozzá.
Aszalványokkal
A már szinte puhára főtt rizshez keverjünk aszalt vörös áfonyát, felaprított aszalt sárgabarackot vagy aszalt szilvát. Pár percig pároljuk együtt a hozzávalókat.
Fotó: illusztráció