Fő a tudatosság

2018.01.03. 09:59

Én a sok pénzt nem sajnálom

A pénzügyi tudatosság fejlesztése érdekében a Magyar Államkincstár (MÁK) elindította a JátéKincstár elnevezésű, ingyenesen letölthető mobilalkalmazást – mondta Balatoni Ildikó, a MÁK pénzforgalmi elnökhelyettese szerdán az M1 aktuális csatornán.

Hozzátette: az államkincstár november közepe óta egy roadshow-on járja végig az országot, ahol egyebek mellett bemutatják a MÁK feladatait, az állampapírokat, a lehetséges megtakarításokat.

A középiskolások az elsődleges célközönség.

A roadshow Baranya megyében indult, a következő állomása Kaposvár lesz, ahol január 19-én a Munkácsy Mihály Gimnáziumba látogatnak – mondta.

Mit kell tudni a JátéKincstár játékmódjairól?

A JátéKincstár felhasználók két játékmód közül választhatnak, amelyek a „Gyors játék” és a „Küldetés játék” – olvasható a Magyar Államkincstár honlapján közölt összefoglalásban. – A „Gyors játék”-ban nehézségi fokok szerinti önálló feladatokat lehet teljesíteni úgy mint, szókirakó, párosítás, memória, igaz-hamis, illetve kvíz. A „Küldetés játék” során a felhasználó az előre összeválogatott feladatok teljesítését követően arany, ezüst vagy bronz tallérokat gyűjthet, és végül oklevelet kap a küldetés teljesítéséért.

Az elmúlt évben a MobilKincstár vált a legnépszerűbb elektronikus kincstári állampapír-forgalmazási csatornává, hiszen a szolgáltatásra vonatkozó jogosultságok száma az év során megduplázódott. A JátéKincstár elindulását követő 3 hét alatt máris növekedés tapasztalható az alkalmazást letöltők számában. A MobilKincstár szolgáltatásra vonatkozó jogosultság bármely kincstári állampapír-forgalmazó ügyfélszolgálaton igényelhető, amelyhez nem kell más, mint egy kincstári értékpapír nyilvántartási-számlaszerződés, a meghatározott minimális rendszerkövetelményekkel ellátott okostelefon, valamint a hozzá kapcsolódó internet elérés.

A JátéKincstáron keresztüli tallérgyűjtéshez nem kell más, csak okostelefon, illetve maga a MobilKincstár alkalmazás letöltése, és máris indulhat a játékos tanulás! A MobilKincstár szolgáltatás kizárólag iOS és Android operációs rendszerrel működő mobiltelefonokon keresztül érhető el. A technikai és egyéb részletekről a Magyar Államkincstár www.allamkincstar.gov.hu honlapján, illetve ügyintézőinknél kaphatnak bővebb tájékoztatást az érdeklődők. A MobilKincstár szolgáltatás teljes körű funkcionalitással érhető el a Kincstár ügyfelei számára, amely által a szolgáltatást igénylő ügyfelek például az állampapírok vételét/jegyzését bankkártyás fizetéssel vagy banki átutalással is kiegyenlíthetik, megtekinthetik valamennyi számlájuk törzsadatait, megváltoztathatják aktuális jelszavukat, rögzíthetik azokat a bankszámlaszámokat, amelyekre eseti vagy rendszeres utalásokat indítanak. E mellett a szolgáltatással törölhetik a már nem használt bankszámlaszámokat, illetve módosíthatják a jogosult bank adatait, rendelkezhetnek az aktuális kamat- és tőkekifizetés módjáról, áttekinthetik esedékességfizetési megbízásaikat, átvezethetnek pénzösszegeket számlák között, grafikus formában pedig megtekinthetik az aktuális számlaegyenlegeket és befektetési állományokat valamennyi saját és meghatalmazotti számla vonatkozásában.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!