2019.01.16. 15:00
Nem mindegy, hogy teszi el az ebéd maradékát
A fóliás csomagolással rengeteg fertőzésnek teszi ki magát.
Sokszor nehéz eltalálni azt a mennyiséget, amennyit a család egy étkezés alatt elfogyaszt, így a főzés során sokszor megkerülhetetlen a maradékok kérdése. Sőt, olykor kifejezetten sok gyakorlati előnye lehet annak, ha nagyobb adag ételt készítünk. Ugyanakkor az egészségünket kockáztatjuk azzal, ha nem megfelelően tároljuk az ételt, tehát mondjuk alufóliába csomagolva a hűtőbe tesszük – hívja fel a figyelmet a Maszol a Fox News nyomán.
Mint írják, ha megfelelően csomagoljuk be az ételeket, azok átlagosan négy napig állnak el a hűtőben. A megfelelő csomagolás alatt ugyanakkor a szakértők szerint nem az alufóliás csomagolást jelenti: mivel
a szobahőmérsékletű levegő kedvez a baktériumok szaporodásának,
ha fedetlenül hagyjuk az elkészült ételt, az akár ételmérgezéshez is vezethet.
![](https://cdnkpi.mediaworks.hu/2021/09/GL2EL8TMpOpI38Vj2gQ2rLL12WWkcaM8CRfBJFwIZZs/fill/5184/3456/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50Lzk3ODdmMWM2NzIxNzRlOWI4MWFjNjhlNDEyZjNjM2Iy.jpg)
Az ételek alufóliába csomagolása hasonló kockázatot jelent, mivel ezek nem zárják el az élelmiszereket a levegőtől – figyelmeztet a cikk. A szakértők ezért azt tanácsolják, légmentes tárolóedényekben tegyük az élelmiszereket a hűtőbe. Ha túl sok étel marad, inkább tároljuk ezeket a fagyasztóban.
Borítókép: illusztráció. Fotó: Shutterstock