Maszkban folytathatja az Eb-t

2024.06.18. 12:30

Mbappé imázskampányt csinál az orrtöréséből

A németországi Európa-bajnokság csoportkörének hétfői játéknapján a francia labdarúgó-válogatott nem éppen meggyőző játékkal, csupán egy osztrák öngóllal verte meg 1–0-ra Ausztriát. Ráadásul a franciák legnagyobb sztárja, Kylian Mbappé orrtörést szenvedett. De úgy néz ki, hogy a folytatásban is ott lehet a pályán, sőt a PSG klasszis támadójának még viccelődni is volt kedve a közösségi médiában.

MW

Kylian Mbappé orrtörést szenvedett

Forrás: AFP

Fotó: OZAN KOSE

Egész Franciaország a szívéhez kapott, amikor az Ausztria elleni Eb-meccsen Kylian Mbappé orrtörést szenvedett. Az Európa-bajnokság legnagyobb sztárját az éjjel kórházba vitték Düsseldorfban – írta meg az Origo.

Austria v France - UEFA EURO 2024
Egy jófajta maszk kellene Mbappénak
Fotó: Andrzej Iwanczuk / Forrás: AFP

Orrtörés után időhúzás

A D csoport első fordulójában, Düsseldorfban játszott Franciaország–Ausztria-mérkőzés egyetlen gólja a 38. percben született: Kylan Mbappé beadása után a felszabadítani szándékozó Maximilian Wöber védhetetlenül fejelt saját csapatának kapujába. Ám a 86. percben Mbappé csúnyán megjárta, a franciák támadója belefejelt Kevin Danso vállába, fájdalmas arccal terült el a földön, majd lebotorkált a pályáról – olvasható a Magyar Nemzet oldalán.

A franciák nem tudták lecserélni, Mbappé pedig valószínűleg az időhúzás szándékával, a játékvezető engedélye nélkül az orrát fogva visszatért a pályára és leült a gyepre, amiért sárga lapot kapott Jesús Gil Manzano spanyol játékvezetőtől. Manzano ténykedésével egyébként nagyon elégedetlenek voltak az osztrákok, mivel összesen öt sárga lapot osztott ki nekik.

A franciák edzője sem volt túl boldog a mérkőzést követően.

Nem néz ki jól. Most van az orvosoknál, így nem tudom megmondani, mennyire súlyos az eset. Ez a mai este negatív pontja

– mondta a lefújás után Deschamps, aki később a TF1 francia tv-csatorna kérdésére azt válaszolta, hogy valószínűleg eltört a PSG támadójának orra.

A világbajnok csatár mindenesetre viccesen fogta fel a balesetet, legalábbis ez derült ki a franciák sztárjának legutóbbi bejegyzéséből a közösségi médiában.

Egy jófajta maszk kéne Mbappénak

Mbappé egysoros Twitter-üzenetében a következőt írta: „Van valami ötletetek egy jófajta maszkra?” 

A francia labdarúgó a rövid bejegyzéséhez egy nevető hangulatjelet illesztett, vagyis nem kezeli tragikusan a történteket. Ugyanakkor a francia Le Figaro úgy értesült, hogy Mbappé semmiképpen sem lép pályára a franciák másik két csoportmeccsén, Hollandia és Lengyelország ellen – olvasható az Origón.

A francia szövetség tájékoztatása alapján a műtét nem került szóba és Mbappé várhatóan szénszálas arcvédő maszkban folytathatja az Eb-t, s már ötleteket is kapott, hogy milyen maszkot viseljen. Ugyanakkor azt nem erősítették meg az illetékesek, hogy pénteken Hollandia ellen hadra fogható lesz-e. Sajtóértesülések szerint előfordulhat, hogy csak az esetleges negyeddöntőre épül fel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában