Olmónak beindult a szekér

2024.07.12. 09:57

A finálé résztvevőinek két meghatározó játékosa között dőlhet el a gólkirályi cím

Dani Olmo jelenleg az Eb-góllövőlista élén áll, igaz, rajta kívül öten is elmondhatják ugyanezt. A spanyol támadón kívül már csak az angol nemzeti együttest erősítő Harry Kane növelheti góljainak számát. Micsoda különmeccs alakulhat ki a gólkirályi címért a finálé résztvevőinek két meghatározó játékosa között!

MW

A spanyol támadó, Daniel Olmo rúgja meg a labdát

Forrás: AFP

Fotó: FRANCK FIFE

A 26 éves Olmo esélyes lehet a kontinenstorna legjobbjának járó díjra is, a várt sikerek mellett pedig akár hosszabb távon is profitálhat a jó Európa-bajnoki szereplésből. Vele kapcsolatban beszédtémát szolgáltatott lehetséges klubváltása, hallani lehetett a Liverpool, a Manchester City és az FC Barcelona érdeklődéséről is – tudta meg a Magyar Nemzet

Dani Olmo 
Fotó: Franck Fife / Forrás: AFP

Már csak egy apró lépés hiányzik, de dolgozunk rajta. A gólok és a gólpasszok a csapatot dicsérik. Noha Franciaország ellen hátrányba kerültünk, de így lett fantasztikus meccs ebből. Jöhet a döntő, mi mindent meg fogunk tenni, de nem tudjuk még, hogy mi lesz a vége

– nyilatkozta a fran­ciák legyőzését követően Dani Olmo.

Olmo kihagyhatatlan lett a spanyol válogatottból

Dani Olmo öt meccsen összesen 341 percet játszott az idei Eb-n, a statisztikája pedig remek: három gólt és két gólpasszt jegyez. 

A német élvonalbeli RB Leipzig csapatában a magyar válogatott Gulácsi Péter és Willi Orbán – korábban Szoboszlai Dominik – csapattársaként szereplő támadó középpályás a csoportkör nyitányán is a padon kezdett, majd egy óra után beállhatott a Horvátország elleni, 3–0-ra megnyert meccs második félidejében. A következő, az olaszok elleni mérkőzésen egyáltalán nem kapott lehetőséget Olmo, aki a harmadik, Albánia elleni találkozón kezdőként 84 percet játszott, ráadásul az ő átadása után született meg a győztes gól is. 

A nyolcaddöntőben csereként beszállva góllal vette ki a részét Georgia 4–1-es legyőzéséből, a legjobb nyolc között az ő találata és gólpassza is kellett a németek hosszabbítást követő kiejtéséhez, a franciák elleni elődöntőben pedig győztes gólt ért el. Öt meccsen háromszor volt eredményes, a kezdeti mellőzöttség után pedig mára kihagyhatatlan lett Luis de la Fuente szövetségi kapitány csapatából.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában