A katalán klub válaszolt az ajánlatra

2024.07.11. 15:30

250 millió eurót ajánlottak a Barcelonának a tinédzser spanyol zseniért

A Paris Saint-Germain még az Eb előtt ajánlott 250 millió eurót a 16 éves futballistáért, aki ezzel a világ legdrágább játékosa lehetett volna. A katalánok azonban kapásból visszautasították az ajánlatot. A párizsiak már korábban is próbálkoztak a Barcánál.

MW

A spanyol válogatott 16 éves sztárja, Lamine Yamal

Forrás: AFP

Fotó: Tom Weller

A  nehéz gazdasági helyzetben lévő Barcelona jó pénzért el tudná most adni a németországi labdarúgó Európa-bajnokság legnagyobb felfedezettjét Lamine Yamalt, ám úgy vannak vele, hatalmas kincs van a birtokukban, ezért mindent megtesznek annak érdekében, hogy magukhoz láncolják a tehetséget– írja a Nemzeti Sport.

A francia kapus, Mike Maignan tehetetlen Lamine Yamal lövésével szemben
Fotó: Javier Soriano / Forrás: AFP

A spanyol EFE hírügynökség felhívta a figyelmet arra, hogy Yamal kivásárlási ára 

1 milliárd euró – amely összeg még kevésnek is tűnhet annak a fényében, hogy 16 évesen már milyen szinten futballozik.

A fanatikus futballszurkolók közül bizonyára többen is tudják, hogy a sportágban az átigazolási rekord is egy korábbi Barcelona-játékos nevéhez fűződik: Neymar 2017-ben 222 millió euróért igazolt a Barcából a PSG-hez – emlékeztet a Mandiner. Most ezen is túltett volna a Yamal-üzlet, amelyből azonban nem lett – és egyelőre úgy tűnik, nem is lesz – semmi. 

Amúgy a mértékadó német Transfermarkt Yamal piaci árát most 90 millió euróra taksálja.  

Yamal tiszteletére írt dalt énekelt egy barcelonai koncert hatvanezres közönsége

A népszerű spanyol zenekar, az Estopa Barcelonában adott koncertet, és egy új dallal örvendeztette meg a rajongóit, aminek így szólt a szövege: Lamine Yamal, minden nappal egyre jobban szeretlek!

Az új szám elnyerte a közönség tetszését, a zenészekkel együtt tisztelegtek a csodagyerek előtt – vette észre a Magyar Nemzet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában