Szerdai színes hírek

2024.07.10. 08:29

Az angol szurkolók megtalálták Southgate hasonmását, szerenádot adtak neki (videó)

Alábbi hírfolyamunkban friss információkat talál a labdarúgó-Európa-bajnokságról.

MW

Az angol szurkolók megtalálták Southgate hasonmását

Forrás: Képernyőfotó

Az angol szurkolók megtalálták Southgate hasonmását, szerenádot adtak neki

Gareth Southgate szövetségi kapitány mostanában nem a legnépszerűbb ember Angliában, sokan kritizálják a válogatott eddigi halovány teljesítménye miatt. Az angol drukkerek a hollandok elleni Európa-bajnoki-elődöntő előtt kiszúrtak egy német rendőrtisztet, aki nagyon hasonlít az említett edzőre. A rendfenntartót barátságosan fogadták a szurkolók, az Atomic Kitten „Whole Again” című dalának paródiáját énekelték el a Southgate dicséretére átdolgozott szöveggel.

A meccs előtt verekedtek össze a holland és az angol szurkolók

Szerda este angol-holland mérkőzés volt a németországi labdarúgó Európa-bajnokság dortmundi elődöntőjében. A szurkolók pedig már a meccs előtt egy pubban megtalálták egymást.

A hírek szerint a holland huligánok döntöttek úgy, hogy az egyik kocsmában meglátogatják az angol szurkolókat. A „nagy találkozásról” videófelvétel is készült.

A holland szurkolók elfoglalták Dortmundot

Pár órával a Hollandia–Anglia Európa-bajnoki-elődöntő előtt ellepték a holland szurkolók a dortmundi utcákat. Az egységesen narancssárgába öltözött drukkerek elképesztő hangulatot teremtettek a város szurkolói zónájában. 

A dortmundi mérkőzés előtt a holland szurkolók tízezrei a legendás emeletes busszal az élen meneteltek a stadionhoz. 

Nem kevesebb, mint 80 000 holland focirajongó érkezett Dortmundba, hogy új rekordot állítson fel a vonulások történelmében.

A rekorddöntéshez több tízezer emberre volt szükségük, és az első felvételek alapján ez akár össze is jöhetett. 

A menet elején a jól ismert és legendásnak számító narancssárga emeletes busz ment, hogy Dortmund belvárosából, a Kleppingstrasséról a 2,1 km-es utat megtegye a stadionhoz – olvasható az Origo oldalán

Egyébként a másodlagos jegyárusító portálok is arról számoltak be, hogy sokkal több,

szám szerint 25-ször annyi holland igénylés érkezett az esti meccsre, mint angol. A szervezők most azt mondják, nagyjából 60-40%-ban lesznek többen a hollandok, mint az angolok, így jó eséllyel igazi narancssárga fal várja majd Southgate együttesét az elődöntőben.

Súlyos vádak: az albán válogatott egyik tagja szexuálisan bántalmazott egy nőt

A német Bild beszámolója szerint az albán válogatott meg nem nevezett, 26 éves alkalmazottja június 23-án – egy nappal a spanyolok elleni csoportmeccs előtt – megerőszakolta a kameni szálloda egyik női alkalmazottját. 

Euro 2024: England - Switzerland - Fans
Az albán fociválogatott egyik tagja szexuálisan bántalmazott egy nőt az Eb alatt
Fotó: Christoph Reichwein / Forrás: AFP

A 18 éves nő a rendőrségnek elmondta, hogy a támadója a szálloda konyhájában először megcsókolta, majd szexuálisan bántalmazta.

A német lap információi szerint a nő az eset után azonnal hívta a rendőrséget, a dortmundi ügyészség pedig vizsgálatot indított az ügyben. A német törvények szerint két év börtönbüntetést is járhat a szexuális erőszaktevőknek – tudta meg az Origo

Az ügyészség szóvivője ugyanakkor elmondta, gyanúsított hiányában nem nyújtottak be elfogatóparancsot, viszont 

az biztosra vehető, hogy a feltételezett elkövető nem futballista és nem is edző.

A történtek ellenére a stábtag hazautazhatott az albán válogatottal, de felfüggesztették, amíg tart a nyomozás.

Lerúgta a spanyolok sztárját a túlbuzgó biztonsági őr (videó)

A spanyol játékosok a szurkolótáboruk előtt ünnepelték az Eb-döntőbe jutást, amikor egy pályára beszökött drukker odaszaladt hozzájuk, hogy szelfit készítsen velük. A biztonsági őrök természetesen ezt meg akarták akadályozni, ám a kergetőzés közben az egyik őr megcsúszott, és páros lábbal beleszállt Álvaro Moratába. A spanyolok csapatkapitánya fájdalmasan húzta a lábát az eset után, úgy tűnt, a jobb térdén sérült meg – adta hírül az Origo.

Spain v France: Semi-Final - UEFA EURO 2024
A biztonsági személyzet egyik embere megsebesítette Alvaro Moratát
Fotó: Jose Breton / Forrás: AFP

A 31 éves támadó az eset után percekig sántikált a pályán, de végül együtt ünnepelt a társaival. 

Morata olyannyira rendben van, hogy most már viccelni is van kedve a történtekkel, ugyanis azt nyilatkozta az esetről: 

Sárga lapot ért, ennyi!

Mbappé megszólalt a francia válogatott kiesése után

A francia labdarúgó-válogatott kedd éjjel elbukott az Eb-elődöntőben, 2–1-re kikapott a spanyoloktól. Didier Deschamps szövetségi kapitány együttesének legnagyobb sztárja, Kylan Mbappé önkritikusan nyilatkozott a vereség után – írja a Magyar Nemzet.

A futball nem bonyolult túlságosan, jó vagy, vagy nem vagy jó. És én most nem voltam jó. Hazamegyünk, ilyen egyszerű most a helyzet. Az Eb kudarc lett számomra, hiszen Európa-bajnok akartam lenni. Most elmegyek nyaralni, kipihenem magam, ami jót fog tenni, aztán készülök új kihívásokra, sok a tennivalóm

– mondta Kylian Mbappé. 

Vírusvideó lett a mobilos ámokfutásából, az Mbappéval fotózkodó fociőrült rövid kalandjából

A francia–spanyol Eb-elődöntőn egy mobiltelefont szorongató fiatalember rohant a pályára a második félidő elején, aki saját magát videózta, miközben Mbappé felé igyekezett. A nagy találkozás gyorsan véget ért, mert időben kapcsoltak a biztonságiak, nyakon csípték az elszabadult focirajongót és kivezették a pályáról. 

Az esetről készült videó itt nézhető meg:

Alább pedig a fiatalember Eb-búcsújának pillanatai láthatóak:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában