Gazdaság

2009.09.10. 02:28

Megnyílt az őszi BNV

Budapest - Igényes és változatos az idei BNV, a látogatók a 14 ország 470 kiállítójának változatos standjain mindent megtalálnak, ami egyebek közt a mai lakberendezésben trendi.

Fejér Megyei Hírlap

Szerdán megnyílt a Budapesti Nemzetközi Vásár, a Hungexpo Vásárközpontja, megújulva, igazi európai kiállítási és konferenciaközpontként fogadta az ünnepélyre érkező látogatósereget.Az A pavilonban minden a lakberendezés körül forog. Már a bejáratokat övező szabad téren a legmenőbb kerti bútorok, hawaii garnitúrák, grillezők és egyéb alkalmatosságok állítják meg a látogatókat. Odabent pedig mint egy óriási fürdő: jackuzzik, masszázskádak bugyogtatják a forró vizet, elegáns sarokkádak, zuhanyfülkék foglalják el a Tér, Forma és Design elnevezésű kiállítás első részét. Fejér megye bútoripara frekventált helyen, a pavilon közepén állít ki. A Magyar Bútor és Faipari Szövetség közös kiállítási területén találjuk a Garzon Bútor Zrt. bemutatóját. Ezúttal a szállodabútor-gyártó profiljukat csillogtatják meg, a Fehérváron jövőre megnyíló, felújított Magyar Király Hotel berendezésének premierjével. Mint Imre Zita Enikő kereskedelmi vezetőtől megtudtuk, elismerésnek értékelik, hogy a klasszikus, exkluzív városi szálloda bútorzatát a Garzon készítheti. 
Következő nagy munkájuk a fővárosban az Üllői úton megnyíló Continental Hotel Zara. A Karrier Bútor Kft. jó érzékkel mérte fel a piaci igényeket, nem nehéz megjósolni a home office termékek sikerét, hiszen egyre többen vállalkoznak otthon végezhető munkára, a kisvállalkozások is gyakran a lakás egy sarkában rendezik be irodájukat. Kiss Edit lakberendező tervezte a termékcsaládot, izgatottan várja az érdeklődőket, hiszen teljesen új fejlesztésről van szó. Horváth András, a Three-Ász Bútor Kft. kereskedelmi igazgatója éppen ottjártunkkor adott el egy garnitúrát, az amerikai stílusú bútorok megnyerték a hazai vásárlók tetszését. A másik újdonság a modern stílusú Genova, amit a fiataloknak szánt a fehérvári székhelyű cég. Az Alu-Style Kft. ugyancsak a hazai vásárlóközönséget szeretné egyrészt informálni, másrészt megnyerni. 
A jórészt külföldre dolgozó, 44 országba exportáló cég a BNV-n potenciális viszonteladókat is keres, olyan kereskedőket, akik exkluzív tolóajtóik, térelválasztóik, gardróbrendszereik hazai forgalmazását vállalják. Nem szerencsés - mondja Ferenczi Péter, a cég kereskedelmi vezetője -, hogy mi csak külföldön értékesítünk, ugyanakkor belföldi piacon ebben a termékkörben a külföldi cégek a meghatározók. A Bodi Bútor jól ismert a megyében, Friedl István tulajdonos ezúttal is reprezentatív kiállítási területen - 150 négyzetméteren - mutatja be bőr ülő- és fekvőbútorait. Pécsi Ferenc értékesítési vezetőtől megtudtuk, fontosnak tartják a BNV-s megjelenést minden évben. Filotás József, az Alba Divani Kft. cégvezető-tulajdonosa is a belföldi piacra koncentrál, hamarosan több üzletet is nyit az ország különböző pontjain. Úgy véli, ki kell lépni az országos piacra, hiszen Fejérben az erős a bútoriparnak köszönhetően telített a piac.
 A bútorosok közelében található a MEJO 2008 Bt. érdekes bemutatója, a látogatók sorra állnak meg a különleges formájú kályhák láttán. Antonio B. Hoffman, az Energetec kereskedelmi vezetője elújságolja: a BNV-n világpremier tanúi vagyunk, az egyik újdonságukat, az egyszerre fűtésre és főzésre is alkalmas kályhájukat itt először mutatják be a nagyközönségnek.Kína és Magyarország hatvan éve vette fel egymással a diplomáciai kapcsolatot. Az Európán kívüli országok közül legnagyobb gazdasági partnerünk száz kiállítója a BNV-n szte az egész, csaknem kétezer négyzetméteres D pavilont foglalta el, ahol a kínai high-tech éppen úgy jelen van a standokon, mint az igényes ázsiai üzletekből jól ismert ruházati, bizsu- és ajándéktárgy-kínálat.A vidéki látogatók fél áron utazhatnak fel

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!