2010.06.04. 02:29
Vendégasztal kistermelőktől
FMH-információ - Május közepén rendelet lépett életbe, amelyet a kistermelők rég vártak, hogy áruikat könnyebben adhassák helyben. Most ez teljesült. Vagy mégsem egészen?
Bódizs Tamás, a Fejér Megyei Agrárkamara elnöke a változásokkal kapcsolatban elmondta, a rendelet életbe lépésének következtében a kistermelők termékei értékesíthetőek lesznek a végső fogyasztónak, saját megyéjük mellett a szomszédosba és Budapestre is szállíthatnak. Azt is megtudtuk tőle, hogy az új szabályozás szerint a strucc- és emutenyésztők, termékfeldolgozók a kistermelői körbe tartoznak, a gazdák pedig a méz mellett a méhészeti termékeket is értékesíthetik. A hús füstöltetését, paprika száríttatást, őrlést, egyes termékek részfeldolgoztatását a kistermelő máshol is elvégeztetheti.
A hagyományos disznóvágás helyett a rendelet csak a vágóhidakon való vágást engedélyezi. Az ott kötelezően elvégzett állat-egészségügyi trichinellavizsgálat után lehet az állatot a falusi portán feldolgozni. A hagyományosnak tekinthető disznóvágást nem teszi lehetővé.
Így félő, hogy a disznóöléssel járó magyar tradíciók teljesen elvesznek. Arról nem is beszélve, hogy többletköltséget okoznak a gazdálkodóknak, ami a szállításból és a hűtésből adódik.
A rendeletben új fogalomként megjelenő kistermelő-vendégasztal a hagyományos eljárással, az adott gazdaságban megtermelt nyersanyagból készült ételek családias környzetben való bemutatását és értékesítését jelenti. Azaz a saját gazdaságban előállított termékkel naponta tizenhat személyt lehet vendégül látni. Ezzel a korábban megszüntetett falusi vendégasztalt is szabályozó kormányrendeletet pótolva.
Az elnök véleménye szerint a kissé féllábasra sikeredett rendelet alapján egy családban elég egy kistermelőt regisztrálni. Ámde a falusi szállásadók például nem rendelkeznek kistermelői státusszal, és nem is tudják magukat kistermelőként nyilvántartásba vetetni.
A kistermelői pálinka értékesítését pedig továbbra is akadályozza a jövedéki szabályozás.
Mindeme aggályok mellett azért a rendelet lendületet adhat a helyi piacok megszervezésének, és jó minőségű, megbízható eredetű, változatos élelmiszerek kerülhetnek a vásárlóhoz, a fogyasztóhoz, miközben az agrártermelők megtalálják számításukat, tisztességes jövedelemhez jutva. Megfontolandó a kistermelők összefogása is, hogy különböző, egymást kiegészítő termékeiket együtt ajánlák fel értékesítésre.
Vannak még ellentmondások...
Bódizs Tamás, a Fejér Megyei Agrárkamara elnöke úgy látja, az új kormánynak e rendelet tekintetében van még feladata, szükséges a falusi vendégasztal- és a falusi turisztikai szolgáltatás szabályozásának visszaállítása, a rendelet ellentmondásai akadályozzák a kistermelői piac tényleges kialakulását.
Az új rendelkezés a hagyományos házi disznóvágást nem engedélyezi, így félő, hogy az ezzel járó magyar tradíciók elvesznek
Bódizs Tamás, a Fejér Megyei Agrárkamara elnöke a változásokkal kapcsolatban elmondta, a rendelet életbe lépésének következtében a kistermelők termékei értékesíthetőek lesznek a végső fogyasztónak, saját megyéjük mellett a szomszédosba és Budapestre is szállíthatnak. Azt is megtudtuk tőle, hogy az új szabályozás szerint a strucc- és emutenyésztők, termékfeldolgozók a kistermelői körbe tartoznak, a gazdák pedig a méz mellett a méhészeti termékeket is értékesíthetik. A hús füstöltetését, paprika száríttatást, őrlést, egyes termékek részfeldolgoztatását a kistermelő máshol is elvégeztetheti.
A hagyományos disznóvágás helyett a rendelet csak a vágóhidakon való vágást engedélyezi. Az ott kötelezően elvégzett állat-egészségügyi trichinellavizsgálat után lehet az állatot a falusi portán feldolgozni. A hagyományosnak tekinthető disznóvágást nem teszi lehetővé.
Így félő, hogy a disznóöléssel járó magyar tradíciók teljesen elvesznek. Arról nem is beszélve, hogy többletköltséget okoznak a gazdálkodóknak, ami a szállításból és a hűtésből adódik.
A rendeletben új fogalomként megjelenő kistermelő-vendégasztal a hagyományos eljárással, az adott gazdaságban megtermelt nyersanyagból készült ételek családias környzetben való bemutatását és értékesítését jelenti. Azaz a saját gazdaságban előállított termékkel naponta tizenhat személyt lehet vendégül látni. Ezzel a korábban megszüntetett falusi vendégasztalt is szabályozó kormányrendeletet pótolva.
Az elnök véleménye szerint a kissé féllábasra sikeredett rendelet alapján egy családban elég egy kistermelőt regisztrálni. Ámde a falusi szállásadók például nem rendelkeznek kistermelői státusszal, és nem is tudják magukat kistermelőként nyilvántartásba vetetni.
A kistermelői pálinka értékesítését pedig továbbra is akadályozza a jövedéki szabályozás.
Mindeme aggályok mellett azért a rendelet lendületet adhat a helyi piacok megszervezésének, és jó minőségű, megbízható eredetű, változatos élelmiszerek kerülhetnek a vásárlóhoz, a fogyasztóhoz, miközben az agrártermelők megtalálják számításukat, tisztességes jövedelemhez jutva. Megfontolandó a kistermelők összefogása is, hogy különböző, egymást kiegészítő termékeiket együtt ajánlák fel értékesítésre.
Vannak még ellentmondások...
Bódizs Tamás, a Fejér Megyei Agrárkamara elnöke úgy látja, az új kormánynak e rendelet tekintetében van még feladata, szükséges a falusi vendégasztal- és a falusi turisztikai szolgáltatás szabályozásának visszaállítása, a rendelet ellentmondásai akadályozzák a kistermelői piac tényleges kialakulását.
Az új rendelkezés a hagyományos házi disznóvágást nem engedélyezi, így félő, hogy az ezzel járó magyar tradíciók elvesznek
A hagyományos disznóvágás helyett a rendelet csak a vágóhidakon való vágást engedélyezi. Az ott kötelezően elvégzett állat-egészségügyi trichinellavizsgálat után lehet az állatot a falusi portán feldolgozni. A hagyományosnak tekinthető disznóvágást nem teszi lehetővé.
Így félő, hogy a disznóöléssel járó magyar tradíciók teljesen elvesznek. Arról nem is beszélve, hogy többletköltséget okoznak a gazdálkodóknak, ami a szállításból és a hűtésből adódik.
A rendeletben új fogalomként megjelenő kistermelő-vendégasztal a hagyományos eljárással, az adott gazdaságban megtermelt nyersanyagból készült ételek családias környzetben való bemutatását és értékesítését jelenti. Azaz a saját gazdaságban előállított termékkel naponta tizenhat személyt lehet vendégül látni. Ezzel a korábban megszüntetett falusi vendégasztalt is szabályozó kormányrendeletet pótolva.
Az elnök véleménye szerint a kissé féllábasra sikeredett rendelet alapján egy családban elég egy kistermelőt regisztrálni. Ámde a falusi szállásadók például nem rendelkeznek kistermelői státusszal, és nem is tudják magukat kistermelőként nyilvántartásba vetetni.
A kistermelői pálinka értékesítését pedig továbbra is akadályozza a jövedéki szabályozás.
Mindeme aggályok mellett azért a rendelet lendületet adhat a helyi piacok megszervezésének, és jó minőségű, megbízható eredetű, változatos élelmiszerek kerülhetnek a vásárlóhoz, a fogyasztóhoz, miközben az agrártermelők megtalálják számításukat, tisztességes jövedelemhez jutva. Megfontolandó a kistermelők összefogása is, hogy különböző, egymást kiegészítő termékeiket együtt ajánlák fel értékesítésre.
Vannak még ellentmondások...
Bódizs Tamás, a Fejér Megyei Agrárkamara elnöke úgy látja, az új kormánynak e rendelet tekintetében van még feladata, szükséges a falusi vendégasztal- és a falusi turisztikai szolgáltatás szabályozásának visszaállítása, a rendelet ellentmondásai akadályozzák a kistermelői piac tényleges kialakulását.
Az új rendelkezés a hagyományos házi disznóvágást nem engedélyezi, így félő, hogy az ezzel járó magyar tradíciók elvesznek
A hagyományos disznóvágás helyett a rendelet csak a vágóhidakon való vágást engedélyezi. Az ott kötelezően elvégzett állat-egészségügyi trichinellavizsgálat után lehet az állatot a falusi portán feldolgozni. A hagyományosnak tekinthető disznóvágást nem teszi lehetővé.
Így félő, hogy a disznóöléssel járó magyar tradíciók teljesen elvesznek. Arról nem is beszélve, hogy többletköltséget okoznak a gazdálkodóknak, ami a szállításból és a hűtésből adódik.
A rendeletben új fogalomként megjelenő kistermelő-vendégasztal a hagyományos eljárással, az adott gazdaságban megtermelt nyersanyagból készült ételek családias környzetben való bemutatását és értékesítését jelenti. Azaz a saját gazdaságban előállított termékkel naponta tizenhat személyt lehet vendégül látni. Ezzel a korábban megszüntetett falusi vendégasztalt is szabályozó kormányrendeletet pótolva.
Az elnök véleménye szerint a kissé féllábasra sikeredett rendelet alapján egy családban elég egy kistermelőt regisztrálni. Ámde a falusi szállásadók például nem rendelkeznek kistermelői státusszal, és nem is tudják magukat kistermelőként nyilvántartásba vetetni.
A kistermelői pálinka értékesítését pedig továbbra is akadályozza a jövedéki szabályozás.
Mindeme aggályok mellett azért a rendelet lendületet adhat a helyi piacok megszervezésének, és jó minőségű, megbízható eredetű, változatos élelmiszerek kerülhetnek a vásárlóhoz, a fogyasztóhoz, miközben az agrártermelők megtalálják számításukat, tisztességes jövedelemhez jutva. Megfontolandó a kistermelők összefogása is, hogy különböző, egymást kiegészítő termékeiket együtt ajánlák fel értékesítésre.
Vannak még ellentmondások...
Bódizs Tamás, a Fejér Megyei Agrárkamara elnöke úgy látja, az új kormánynak e rendelet tekintetében van még feladata, szükséges a falusi vendégasztal- és a falusi turisztikai szolgáltatás szabályozásának visszaállítása, a rendelet ellentmondásai akadályozzák a kistermelői piac tényleges kialakulását.
Az új rendelkezés a hagyományos házi disznóvágást nem engedélyezi, így félő, hogy az ezzel járó magyar tradíciók elvesznek
Így félő, hogy a disznóöléssel járó magyar tradíciók teljesen elvesznek. Arról nem is beszélve, hogy többletköltséget okoznak a gazdálkodóknak, ami a szállításból és a hűtésből adódik.
A rendeletben új fogalomként megjelenő kistermelő-vendégasztal a hagyományos eljárással, az adott gazdaságban megtermelt nyersanyagból készült ételek családias környzetben való bemutatását és értékesítését jelenti. Azaz a saját gazdaságban előállított termékkel naponta tizenhat személyt lehet vendégül látni. Ezzel a korábban megszüntetett falusi vendégasztalt is szabályozó kormányrendeletet pótolva.
Az elnök véleménye szerint a kissé féllábasra sikeredett rendelet alapján egy családban elég egy kistermelőt regisztrálni. Ámde a falusi szállásadók például nem rendelkeznek kistermelői státusszal, és nem is tudják magukat kistermelőként nyilvántartásba vetetni.
A kistermelői pálinka értékesítését pedig továbbra is akadályozza a jövedéki szabályozás.
Mindeme aggályok mellett azért a rendelet lendületet adhat a helyi piacok megszervezésének, és jó minőségű, megbízható eredetű, változatos élelmiszerek kerülhetnek a vásárlóhoz, a fogyasztóhoz, miközben az agrártermelők megtalálják számításukat, tisztességes jövedelemhez jutva. Megfontolandó a kistermelők összefogása is, hogy különböző, egymást kiegészítő termékeiket együtt ajánlák fel értékesítésre.
Vannak még ellentmondások...
Bódizs Tamás, a Fejér Megyei Agrárkamara elnöke úgy látja, az új kormánynak e rendelet tekintetében van még feladata, szükséges a falusi vendégasztal- és a falusi turisztikai szolgáltatás szabályozásának visszaállítása, a rendelet ellentmondásai akadályozzák a kistermelői piac tényleges kialakulását.
Az új rendelkezés a hagyományos házi disznóvágást nem engedélyezi, így félő, hogy az ezzel járó magyar tradíciók elvesznek
Így félő, hogy a disznóöléssel járó magyar tradíciók teljesen elvesznek. Arról nem is beszélve, hogy többletköltséget okoznak a gazdálkodóknak, ami a szállításból és a hűtésből adódik.
A rendeletben új fogalomként megjelenő kistermelő-vendégasztal a hagyományos eljárással, az adott gazdaságban megtermelt nyersanyagból készült ételek családias környzetben való bemutatását és értékesítését jelenti. Azaz a saját gazdaságban előállított termékkel naponta tizenhat személyt lehet vendégül látni. Ezzel a korábban megszüntetett falusi vendégasztalt is szabályozó kormányrendeletet pótolva.
Az elnök véleménye szerint a kissé féllábasra sikeredett rendelet alapján egy családban elég egy kistermelőt regisztrálni. Ámde a falusi szállásadók például nem rendelkeznek kistermelői státusszal, és nem is tudják magukat kistermelőként nyilvántartásba vetetni.
A kistermelői pálinka értékesítését pedig továbbra is akadályozza a jövedéki szabályozás.
Mindeme aggályok mellett azért a rendelet lendületet adhat a helyi piacok megszervezésének, és jó minőségű, megbízható eredetű, változatos élelmiszerek kerülhetnek a vásárlóhoz, a fogyasztóhoz, miközben az agrártermelők megtalálják számításukat, tisztességes jövedelemhez jutva. Megfontolandó a kistermelők összefogása is, hogy különböző, egymást kiegészítő termékeiket együtt ajánlák fel értékesítésre.
Vannak még ellentmondások...
Bódizs Tamás, a Fejér Megyei Agrárkamara elnöke úgy látja, az új kormánynak e rendelet tekintetében van még feladata, szükséges a falusi vendégasztal- és a falusi turisztikai szolgáltatás szabályozásának visszaállítása, a rendelet ellentmondásai akadályozzák a kistermelői piac tényleges kialakulását.
Az új rendelkezés a hagyományos házi disznóvágást nem engedélyezi, így félő, hogy az ezzel járó magyar tradíciók elvesznek
A rendeletben új fogalomként megjelenő kistermelő-vendégasztal a hagyományos eljárással, az adott gazdaságban megtermelt nyersanyagból készült ételek családias környzetben való bemutatását és értékesítését jelenti. Azaz a saját gazdaságban előállított termékkel naponta tizenhat személyt lehet vendégül látni. Ezzel a korábban megszüntetett falusi vendégasztalt is szabályozó kormányrendeletet pótolva.
Az elnök véleménye szerint a kissé féllábasra sikeredett rendelet alapján egy családban elég egy kistermelőt regisztrálni. Ámde a falusi szállásadók például nem rendelkeznek kistermelői státusszal, és nem is tudják magukat kistermelőként nyilvántartásba vetetni.
A kistermelői pálinka értékesítését pedig továbbra is akadályozza a jövedéki szabályozás.
Mindeme aggályok mellett azért a rendelet lendületet adhat a helyi piacok megszervezésének, és jó minőségű, megbízható eredetű, változatos élelmiszerek kerülhetnek a vásárlóhoz, a fogyasztóhoz, miközben az agrártermelők megtalálják számításukat, tisztességes jövedelemhez jutva. Megfontolandó a kistermelők összefogása is, hogy különböző, egymást kiegészítő termékeiket együtt ajánlák fel értékesítésre.
Vannak még ellentmondások...
Bódizs Tamás, a Fejér Megyei Agrárkamara elnöke úgy látja, az új kormánynak e rendelet tekintetében van még feladata, szükséges a falusi vendégasztal- és a falusi turisztikai szolgáltatás szabályozásának visszaállítása, a rendelet ellentmondásai akadályozzák a kistermelői piac tényleges kialakulását.
Az új rendelkezés a hagyományos házi disznóvágást nem engedélyezi, így félő, hogy az ezzel járó magyar tradíciók elvesznek
A rendeletben új fogalomként megjelenő kistermelő-vendégasztal a hagyományos eljárással, az adott gazdaságban megtermelt nyersanyagból készült ételek családias környzetben való bemutatását és értékesítését jelenti. Azaz a saját gazdaságban előállított termékkel naponta tizenhat személyt lehet vendégül látni. Ezzel a korábban megszüntetett falusi vendégasztalt is szabályozó kormányrendeletet pótolva.
Az elnök véleménye szerint a kissé féllábasra sikeredett rendelet alapján egy családban elég egy kistermelőt regisztrálni. Ámde a falusi szállásadók például nem rendelkeznek kistermelői státusszal, és nem is tudják magukat kistermelőként nyilvántartásba vetetni.
A kistermelői pálinka értékesítését pedig továbbra is akadályozza a jövedéki szabályozás.
Mindeme aggályok mellett azért a rendelet lendületet adhat a helyi piacok megszervezésének, és jó minőségű, megbízható eredetű, változatos élelmiszerek kerülhetnek a vásárlóhoz, a fogyasztóhoz, miközben az agrártermelők megtalálják számításukat, tisztességes jövedelemhez jutva. Megfontolandó a kistermelők összefogása is, hogy különböző, egymást kiegészítő termékeiket együtt ajánlák fel értékesítésre.
Vannak még ellentmondások...
Bódizs Tamás, a Fejér Megyei Agrárkamara elnöke úgy látja, az új kormánynak e rendelet tekintetében van még feladata, szükséges a falusi vendégasztal- és a falusi turisztikai szolgáltatás szabályozásának visszaállítása, a rendelet ellentmondásai akadályozzák a kistermelői piac tényleges kialakulását.
Az új rendelkezés a hagyományos házi disznóvágást nem engedélyezi, így félő, hogy az ezzel járó magyar tradíciók elvesznek
Az elnök véleménye szerint a kissé féllábasra sikeredett rendelet alapján egy családban elég egy kistermelőt regisztrálni. Ámde a falusi szállásadók például nem rendelkeznek kistermelői státusszal, és nem is tudják magukat kistermelőként nyilvántartásba vetetni.
A kistermelői pálinka értékesítését pedig továbbra is akadályozza a jövedéki szabályozás.
Mindeme aggályok mellett azért a rendelet lendületet adhat a helyi piacok megszervezésének, és jó minőségű, megbízható eredetű, változatos élelmiszerek kerülhetnek a vásárlóhoz, a fogyasztóhoz, miközben az agrártermelők megtalálják számításukat, tisztességes jövedelemhez jutva. Megfontolandó a kistermelők összefogása is, hogy különböző, egymást kiegészítő termékeiket együtt ajánlák fel értékesítésre.
Vannak még ellentmondások...
Bódizs Tamás, a Fejér Megyei Agrárkamara elnöke úgy látja, az új kormánynak e rendelet tekintetében van még feladata, szükséges a falusi vendégasztal- és a falusi turisztikai szolgáltatás szabályozásának visszaállítása, a rendelet ellentmondásai akadályozzák a kistermelői piac tényleges kialakulását.
Az új rendelkezés a hagyományos házi disznóvágást nem engedélyezi, így félő, hogy az ezzel járó magyar tradíciók elvesznek
Az elnök véleménye szerint a kissé féllábasra sikeredett rendelet alapján egy családban elég egy kistermelőt regisztrálni. Ámde a falusi szállásadók például nem rendelkeznek kistermelői státusszal, és nem is tudják magukat kistermelőként nyilvántartásba vetetni.
A kistermelői pálinka értékesítését pedig továbbra is akadályozza a jövedéki szabályozás.
Mindeme aggályok mellett azért a rendelet lendületet adhat a helyi piacok megszervezésének, és jó minőségű, megbízható eredetű, változatos élelmiszerek kerülhetnek a vásárlóhoz, a fogyasztóhoz, miközben az agrártermelők megtalálják számításukat, tisztességes jövedelemhez jutva. Megfontolandó a kistermelők összefogása is, hogy különböző, egymást kiegészítő termékeiket együtt ajánlák fel értékesítésre.
Vannak még ellentmondások...
Bódizs Tamás, a Fejér Megyei Agrárkamara elnöke úgy látja, az új kormánynak e rendelet tekintetében van még feladata, szükséges a falusi vendégasztal- és a falusi turisztikai szolgáltatás szabályozásának visszaállítása, a rendelet ellentmondásai akadályozzák a kistermelői piac tényleges kialakulását.
Az új rendelkezés a hagyományos házi disznóvágást nem engedélyezi, így félő, hogy az ezzel járó magyar tradíciók elvesznek
A kistermelői pálinka értékesítését pedig továbbra is akadályozza a jövedéki szabályozás.
Mindeme aggályok mellett azért a rendelet lendületet adhat a helyi piacok megszervezésének, és jó minőségű, megbízható eredetű, változatos élelmiszerek kerülhetnek a vásárlóhoz, a fogyasztóhoz, miközben az agrártermelők megtalálják számításukat, tisztességes jövedelemhez jutva. Megfontolandó a kistermelők összefogása is, hogy különböző, egymást kiegészítő termékeiket együtt ajánlák fel értékesítésre.
Vannak még ellentmondások...
Bódizs Tamás, a Fejér Megyei Agrárkamara elnöke úgy látja, az új kormánynak e rendelet tekintetében van még feladata, szükséges a falusi vendégasztal- és a falusi turisztikai szolgáltatás szabályozásának visszaállítása, a rendelet ellentmondásai akadályozzák a kistermelői piac tényleges kialakulását.
Az új rendelkezés a hagyományos házi disznóvágást nem engedélyezi, így félő, hogy az ezzel járó magyar tradíciók elvesznek
A kistermelői pálinka értékesítését pedig továbbra is akadályozza a jövedéki szabályozás.
Mindeme aggályok mellett azért a rendelet lendületet adhat a helyi piacok megszervezésének, és jó minőségű, megbízható eredetű, változatos élelmiszerek kerülhetnek a vásárlóhoz, a fogyasztóhoz, miközben az agrártermelők megtalálják számításukat, tisztességes jövedelemhez jutva. Megfontolandó a kistermelők összefogása is, hogy különböző, egymást kiegészítő termékeiket együtt ajánlák fel értékesítésre.
Vannak még ellentmondások...
Bódizs Tamás, a Fejér Megyei Agrárkamara elnöke úgy látja, az új kormánynak e rendelet tekintetében van még feladata, szükséges a falusi vendégasztal- és a falusi turisztikai szolgáltatás szabályozásának visszaállítása, a rendelet ellentmondásai akadályozzák a kistermelői piac tényleges kialakulását.
Az új rendelkezés a hagyományos házi disznóvágást nem engedélyezi, így félő, hogy az ezzel járó magyar tradíciók elvesznek
Mindeme aggályok mellett azért a rendelet lendületet adhat a helyi piacok megszervezésének, és jó minőségű, megbízható eredetű, változatos élelmiszerek kerülhetnek a vásárlóhoz, a fogyasztóhoz, miközben az agrártermelők megtalálják számításukat, tisztességes jövedelemhez jutva. Megfontolandó a kistermelők összefogása is, hogy különböző, egymást kiegészítő termékeiket együtt ajánlák fel értékesítésre.
Vannak még ellentmondások...
Bódizs Tamás, a Fejér Megyei Agrárkamara elnöke úgy látja, az új kormánynak e rendelet tekintetében van még feladata, szükséges a falusi vendégasztal- és a falusi turisztikai szolgáltatás szabályozásának visszaállítása, a rendelet ellentmondásai akadályozzák a kistermelői piac tényleges kialakulását.
Az új rendelkezés a hagyományos házi disznóvágást nem engedélyezi, így félő, hogy az ezzel járó magyar tradíciók elvesznek
Mindeme aggályok mellett azért a rendelet lendületet adhat a helyi piacok megszervezésének, és jó minőségű, megbízható eredetű, változatos élelmiszerek kerülhetnek a vásárlóhoz, a fogyasztóhoz, miközben az agrártermelők megtalálják számításukat, tisztességes jövedelemhez jutva. Megfontolandó a kistermelők összefogása is, hogy különböző, egymást kiegészítő termékeiket együtt ajánlák fel értékesítésre.
Vannak még ellentmondások...
Bódizs Tamás, a Fejér Megyei Agrárkamara elnöke úgy látja, az új kormánynak e rendelet tekintetében van még feladata, szükséges a falusi vendégasztal- és a falusi turisztikai szolgáltatás szabályozásának visszaállítása, a rendelet ellentmondásai akadályozzák a kistermelői piac tényleges kialakulását.
Az új rendelkezés a hagyományos házi disznóvágást nem engedélyezi, így félő, hogy az ezzel járó magyar tradíciók elvesznek
Vannak még ellentmondások...
Bódizs Tamás, a Fejér Megyei Agrárkamara elnöke úgy látja, az új kormánynak e rendelet tekintetében van még feladata, szükséges a falusi vendégasztal- és a falusi turisztikai szolgáltatás szabályozásának visszaállítása, a rendelet ellentmondásai akadályozzák a kistermelői piac tényleges kialakulását.
Az új rendelkezés a hagyományos házi disznóvágást nem engedélyezi, így félő, hogy az ezzel járó magyar tradíciók elvesznek
Vannak még ellentmondások...
Bódizs Tamás, a Fejér Megyei Agrárkamara elnöke úgy látja, az új kormánynak e rendelet tekintetében van még feladata, szükséges a falusi vendégasztal- és a falusi turisztikai szolgáltatás szabályozásának visszaállítása, a rendelet ellentmondásai akadályozzák a kistermelői piac tényleges kialakulását.
Az új rendelkezés a hagyományos házi disznóvágást nem engedélyezi, így félő, hogy az ezzel járó magyar tradíciók elvesznek
Vannak még ellentmondások...
Bódizs Tamás, a Fejér Megyei Agrárkamara elnöke úgy látja, az új kormánynak e rendelet tekintetében van még feladata, szükséges a falusi vendégasztal- és a falusi turisztikai szolgáltatás szabályozásának visszaállítása, a rendelet ellentmondásai akadályozzák a kistermelői piac tényleges kialakulását.
Az új rendelkezés a hagyományos házi disznóvágást nem engedélyezi, így félő, hogy az ezzel járó magyar tradíciók elvesznek
Vannak még ellentmondások...
Bódizs Tamás, a Fejér Megyei Agrárkamara elnöke úgy látja, az új kormánynak e rendelet tekintetében van még feladata, szükséges a falusi vendégasztal- és a falusi turisztikai szolgáltatás szabályozásának visszaállítása, a rendelet ellentmondásai akadályozzák a kistermelői piac tényleges kialakulását.
Az új rendelkezés a hagyományos házi disznóvágást nem engedélyezi, így félő, hogy az ezzel járó magyar tradíciók elvesznek
Bódizs Tamás, a Fejér Megyei Agrárkamara elnöke úgy látja, az új kormánynak e rendelet tekintetében van még feladata, szükséges a falusi vendégasztal- és a falusi turisztikai szolgáltatás szabályozásának visszaállítása, a rendelet ellentmondásai akadályozzák a kistermelői piac tényleges kialakulását.
Az új rendelkezés a hagyományos házi disznóvágást nem engedélyezi, így félő, hogy az ezzel járó magyar tradíciók elvesznek
Bódizs Tamás, a Fejér Megyei Agrárkamara elnöke úgy látja, az új kormánynak e rendelet tekintetében van még feladata, szükséges a falusi vendégasztal- és a falusi turisztikai szolgáltatás szabályozásának visszaállítása, a rendelet ellentmondásai akadályozzák a kistermelői piac tényleges kialakulását.
Az új rendelkezés a hagyományos házi disznóvágást nem engedélyezi, így félő, hogy az ezzel járó magyar tradíciók elvesznek
Az új rendelkezés a hagyományos házi disznóvágást nem engedélyezi, így félő, hogy az ezzel járó magyar tradíciók elvesznek
Az új rendelkezés a hagyományos házi disznóvágást nem engedélyezi, így félő, hogy az ezzel járó magyar tradíciók elvesznek
Az új rendelkezés a hagyományos házi disznóvágást nem engedélyezi, így félő, hogy az ezzel járó magyar tradíciók elvesznek
Az új rendelkezés a hagyományos házi disznóvágást nem engedélyezi, így félő, hogy az ezzel járó magyar tradíciók elvesznek
Az új rendelkezés a hagyományos házi disznóvágást nem engedélyezi, így félő, hogy az ezzel járó magyar tradíciók elvesznek
Az új rendelkezés a hagyományos házi disznóvágást nem engedélyezi, így félő, hogy az ezzel járó magyar tradíciók elvesznek
Az új rendelkezés a hagyományos házi disznóvágást nem engedélyezi, így félő, hogy az ezzel járó magyar tradíciók elvesznek
Az új rendelkezés a hagyományos házi disznóvágást nem engedélyezi, így félő, hogy az ezzel járó magyar tradíciók elvesznek
Az új rendelkezés a hagyományos házi disznóvágást nem engedélyezi, így félő, hogy az ezzel járó magyar tradíciók elvesznek
Az új rendelkezés a hagyományos házi disznóvágást nem engedélyezi, így félő, hogy az ezzel járó magyar tradíciók elvesznek