Gazdaság

2011.01.24. 18:08

Hazai cégeket keres a honi vasúttársaság

Budapest - A MÁV szívesen látna több hazai kis- és középvállalkozást beszállítói között - áll az állami vasúttársaság vezetésének lapunkhoz is eljuttatott nyílt levelében.

Klecska Ernő

Szarvas Ferenc,  a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója nyílt levélben kérte fel a hazai kis- és középvállalkozásokat arra, hogy véleményükkel, ötleteikkel, javaslataikkal járuljanak hozzá, hogy minél több hazai kis- és középvállalkozás váljon a MÁV beszállítójává, új alapokra helyezve a velük való együttműködést.
 A MÁV csoport beszerzései évente mintegy 80 milliárd forintot tesznek ki, a társaság több száz nyílt köz- és egyéb beszerzési eljárást hirdet. A  beszerzéseket professzionális elektronikus árlejtési rendszer segíti, amely nagyszámú ajánlat egyidejű fogadására képes. A beszerzések 30 százalékát már ezen a rendszeren keresztül intézi a vállalatcsoport, de tapasztalatai szerint többnyire alig akad jelentkező a meghirdetett beszerzési eljárásokra. Az alacsony részvétel miatt sok esetben nem alakul ki valós versenyhelyzet, így a MÁV-nál sem lehetnek biztosak abban, hogy a legjobb terméket, szolgáltatást kapják partnereiktől.  - A kis- és középvállalkozások felvetései, valamint a mi vizsgálataink alapján születő tanulságokat közzé fogjuk tenni, és  egy beszállítói konferencián tárgyaljuk meg az összegzett tapasztalatokat - közölte  a vezérigazgató.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!