Gazdaság

2012.06.06. 16:48

Fűtőerőmű: mi van a számok mögött?

Székesfehérvár - Van aki semmit, van aki sokat vár a taggyűléstől - írtuk minap a Fűtőerőmű Kft. helyzetéről szóló írásunkban. Nos, amint megtudtuk, azok csalatkoztak, akik sokat vártak.

Zsigó Ferenc

A kft. három tulajdonosa (Széphő Zrt. 51 százalék, Készpénz Zrt. és Energott Kft. 24,5-24,5 százalék) tudomásul vette a mérleg szerinti 567 milliós veszteséget - tudtuk meg Tuba Páltól.

Az ügyvezető hangsúlyozta, hogy a Fűtőerőmű tavaly minden külső támogatás nélkül, a beszállítók, a hitelek és a tulajdonosi befizetések révén finanszírozta a város hőellátását. Tuba Pál elmondta még, hogy tájékoztatta a tulajdonosokat a cég jelenlegi helyzetéről, gazdálkodásáról, de ennek részleteiről nem kívánt nyilatkozni.

- A felügyelőbizottság (fb) is tárgyalta a beszámolót és a mérleget. Amikor rákérdeztem, hogy mi van a számok mögött, és erről már nem nagyon akart senki sem beszélni, én tartózkodtam - mondta el érdeklődésünkre Szigli István. Az önkormányzati képviselő szerint  törvényességi kérdéseket vet fel mindaz, ami történt a cég körül az utóbbi időben.
 
- Tavaly létrehoztunk egy bizottságot a Depónia és a Székom Kft., valamint a Fűtőerőmű elmúlt évekbeli tevékenységének továbbá a reptér körüli ügyek kivizsgálására, ennek a grémiumnak soron kívül kéne vizsgálnia a Fűtőerőművet - hangsúlyozta a képviselő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!