Bulvár-celeb

2 órája

Már csak kis türelem és jön a felfrissülés, vége lesz a pokoli melegnek

A több, mint két hete tartó hőhullám mindenkit megvisel, de már nem sokáig kell kibírni és jön a tényleg jó idő.

MW

Fotó: Molcsányi Máté / kisalföld.hu

A két hete fennálló, rendkívül erős, tartós terhelés folytatását kell elszenvednünk továbbra is. A szervezetünk egy teljesen kimerült, a tartalékait teljesen felélt állapotban van.

- fogalmazott dr. Pintér Ferenc meteogyógyász, a Meteo Klinika igazgatója, aki arról is beszél, hogy már most is nehéz lenne regenerálódnunk, de még el sem kezdhetjük, mivel egészen a jövő hét közepéig nem jön a felfrissülést hozó idő. 
A szakember szerint a következő időszakban először északnyugaton tapasztalható majd a lehűlés, ahol hamarabb megyünk 20 fok alá. Délkeleten és a nagyvárosokban azonban továbbra is megmarad a magas éjszakai hőmérséklet.

Az ország túlnyomó részén a legnagyobb megterhelést továbbra is a hőség jelenti majd.

A nagy melegben jelentkezhet migrén, vérnyomás-ingadozás, valamint keringési problémák is felléphetnek. Továbbra is általános lesz a fáradékonyság, a dekoncentráltság, a bágyadtság. 

Ahol előfordulnak futó záporok, zivatarok, ott átmenetileg felerősödhetnek az asztmások panaszai, valamint fülledtebbé válhat a levegő, ami nehézlégzést, rosszullétet okozhat. Nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy a következő pár napban nagy lesz a napszúrás és a hőguta veszélye, ezért napközben lehetőleg ne tartózkodjunk a tűző napon.

A Köpönyeg előrejelzése szerint szombaton virradóra a Dunántúlon és a középső országrészben, később keleten és északkeleten is többfelé várható eső, zápor, zivatar. A legtöbb eső nyugaton eshet, napközben 26-35 Celsius-fok várható. Vasárnap a napsütést inkább csak fátyolfelhők szűrhetik majd, délután csak kevés helyen pattanhat ki zápor, zivatar. A legmelegebb órákban 30-35 Cesius-fok jöhet. A délies szél nyugaton, északnyugaton feltámadhat.

Az AccuWeather előrejelzése szerint július 24. szerda magasságában várható, hogy elkezd csökkenni a nappali és az éjszakai hőmérséklet. Utóbbi alkalmával akár már 20 Celsius-fok alá is lemegy, 

ami már alkalmas lesz arra, hogy alaposan átszellőztessük otthonunkat és aludjunk egy kiadósat, ezzel megkezdve szervezetünk regenerálódását, a közel 3 hetes, 40 fok közeli kánikula után.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!