Bulvár-celeb

4 órája

Ónodi Henrietta szívrohamot kapott, súlyos állapotban kórházban van a legendás tornász

A Floridában élő 50 éves olimpiai bajnok tornász Ónodi Henrietta még március végén lett rosszul, az állapota súlyos, jelenleg is kórházban van, a családja a kezelésére gyűjt.

MW

Forrás: Nemzeti Sport / Instagram

A döbbenetes hírt Ónodi Henrietta testvére, Ónodi Barbara tudatta az interneten, és a tornász korábbi csapattársa, Molnár Andrea osztotta meg ma a Facebookon.

Kétségbeesetten kérek segítséget, hogy pénzt gyűjtsek nővéremnek, az ötvenéves Ónodi Henriettának, aki súlyos szívinfarktust kapott. Mint azt sokan tudjátok, Heni magyar nemzeti hős, olimpiai arany- és ezüstérmes, aki mindig az elsők között nyújtott kezet és támogatta a rászorulókat.

 Március 28-án egy floridai élelmiszerboltban volt, abban a városban, ahol él, és a három kisgyermekének vásárolt, amikor hirtelen összeesett. Henit azonnal kórházba szállították, útközben többször is leállt a szíve. Stabilizálták, és kórházba szállították, ahol szinte teljes artériás elzáródást diagnosztizáltak nála. Azonnal megműtötték, hogy megmentsék az életét. Jelenleg is kórházban van kezelés alatt. Ez a váratlan esemény hihetetlen kihívást jelent Heni és családja számára mind érzelmileg, mind anyagilag.

 Jelenlegi állapota hosszú távú gondozást és kiterjedt rehabilitációt igényel, hogy visszanyerje egészségét. A jelenlegi biztosítása nem fedezi a gyógyuláshoz szükséges ellátást" – írta Ónodi Barbara, aki gyűjtést szervez, hogy testvére kezelését, ellátását biztosítani tudják.

Hogy mindez sajnos nem internetes átverés, a szomorú hír igaz, és a gyűjtés is valós,  Ónodi Henrietta korábbi csapattársa, Csisztu Zsuzsa, a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS) alelnöke erősítette meg a Magyar Nemzet érdeklődésére.

Isteni szerencse, hogy egy boltban történt ez a lányommal, és nem az autóban ülve, vagy egyedül otthon, mert akkor vélhetően tragédia lett volna a szívmegállás vége 

– mondta el a Nemzeti Sportnak Ónodiné Kati, Henrietta Békéscsabán élő édesanyja.

Hozzátette: lánya olimpiai járadékát minden hónapban átutalják neki, abból a nővére állja a költségeket. A kórházi rehabilitáció azonban valóban hatalmas teher a tornász számára, ugyanis Henrietta hosszú ideig nem fog tudni dolgozni. Egyelőre a felépülése a cél, és hiába van biztosítása, az csak korlátozottan fedezi a költségeket.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!