Főszezon után

2 órája

Az utószezonban is sűrűbben járnak a vonatok a Balatonhoz

Az utószezonban is sűrűbben járnak a vonatok a Balatonhoz – közölte a MÁV a vasúttársaság honlapján vasárnap, kiemelve, hogy a balatoni szerelvények a főszezonban több mint 1,2 millió utazást szolgáltak ki.

MW

Illusztráció

Forrás: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Fotó: Jászai Csaba

Azt írták, hogy az utasigényekhez alkalmazkodva az utószezonban is külön menetrenddel segíti a vasúttársaság a tóhoz eljutást: 

szeptember 22-ig Budapestről és több dunántúli városból is sűrű közlekedéssel, átszállás nélkül lehet majd a Balatonhoz utazni.

Ismertetésük szerint a nyári főszezonban augusztus 22-ig 1,25 millió menetjeggyel történő, úgynevezett viszonylati utazást regisztrált a MÁV-Start a Balaton felé vagy onnan elindított járatain.

Ezenfelül – többi között a márciusi tarifareform következtében – díjmentesen (például 14 év alattiak, 65 év felettiek nagycsaládosok, fogyatékossággal élők), illetve vármegye- és országbérletekkel is igénybe lehet venni a balatoni járatokat.

Így a balatoni főszezoni utazások száma több százezerrel meghaladta a 1,25 milliót is. 

Csak a főszezont figyelembe véve a déli part továbbra is kiemelkedően népszerű, oda 878 ezer, az északira pedig 378 ezer menetjegyes utazás történt – tudatták.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában