Krimi

2024.05.30. 19:15

Meglepő fordulat a tragikus mozgólépcső-baleset ügyében: nyilatkozott a BKV

A baleset több kérdést is felvet, egyelőre csak egy biztos: a Budapesti Közlekedési Vállalat szerint nem úgy történt, ahogy arról az első hírek szóltak.

MW

A kép illusztráció!

Forrás: Getty Images

Fotó: Alexandra Macskasy

Sokakat megrázott a Rákóczi téri metróállomásnál történt halálos baleset, amelyben egy járókelő a mozgólépcsőbe szorulva vesztette életét. A tragikus eset körülményei egyelőre nem tisztázottak, több hírforrás szerint a baleset a mozgólépcső használata közben történt, ezzel szemben a Budapesti Közlekedési Vállalat (BKV) a Magyar Nemzetnek azt nyilatkozta, hogy az áldozat a mozgólépcsőn kívül állt, és a szerkezet oldalának esett. 

A BKV szerint a tragédia a mozgólépő nem rendeltetésszerű használata mellett történt. A szemerkélő eső elől az állomásra betérő járókelő ugyanis nem a mozgólépcsőn lett rosszul, hanem a mozgólépcső szabadon hozzáférhető, külső oldala felől esett rá az eszköz gumikorlátjára. 

A haláleset 2024. május 19-én reggel fél hétkor történt az M4-es metró Rákóczi téri állomásának felszíni utasterében.

„Az esés következtében a mozgólépcső leállt, ezt munkatársaink észlelték, és azonnal megtették a szükséges intézkedéseket” – mondta el a lap kérdésére a BKV.

Nyomoz a rendőrség

Az elsődleges híradások arról szóltak, hogy az áldozat Budapesten, a Rákóczi téren, a 4-es metróból szeretett volna felmenni a felszínre, azonban a férfi hirtelen rosszul lett és elájult, miközben a mozgólépcsőn haladt felfelé. Ekkor a mozgólépcső beránthatta az illető ruháit, ezért a teste beszorult a szerkezet gumikorlátjai közé.

Ezt az állítást a BKV cáfolta ugyan, de azt nem tudták megmondani, hogy mi okozta valójában a férfi halálát – írja cikkében a Magyar Nemzet. A haláleset körülményeivel kapcsolatban nyomozást indított a rendőrség, amelyet az esetről készített kamerafelvételek alapján vizsgálnak.

Nem szigorítanak a biztonsági intézkedéseken

A lap azt is megkérdezte a BKV-től, egyébként megtörténhet-e, hogy egy rosszul lévő utast beránt a mozgólépcső, ezáltal súlyos sérüléseket szenved el. Szerintük azonban a halálos baleset nem így történt:

„Az esemény körülményeit – nem utazás közben és nem a mozgólépcső rendeltetésszerű használata mellett történt az eset – elemeztük, és nem állapítottunk meg olyan kockázati tényezőt, ami miatt a jelenlegi biztonsági intézkedéseket szigorítani kellene. Ugyanakkor ezt és minden hasonló esetet dolgozóink oktatásába beépítjük, feldolgozzuk” – nyilatkozták.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!