Krimi

2 órája

Szakadékba zuhant egy autó a székelyföldi Nyergestetőn, egy ember meghalt

Egy 900 méter magas hágóról zuhant le az autó, mert a gépkocsi vezetője Kézdivásárhely és Csíkkozmás között egy kanyarban elveszítette uralmát a jármű felett és kisodródott az útról.

MW

Forrás: Hargita Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség

Egy személy életét vesztette, négyen pedig megsérültek, amikor hétfőn szakadékba zuhant egy autó a székelyföldi Nyergestetőn – tudatta a Hargita megyei katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU).

A hétfőn reggel 10 óra körül történt esethez nagy erőkkel vonultak a helyszínre a mentőcsapatok. A gépkocsi öt utasa közül egyet holtan találtak, egy másik a roncsok közé szorult, és nem volt eszméleténél. Őt mentőhelikopterrel szállították a csíkszeredai megyei sürgősségi kórházba. A baleset másik három sérültje eszméleténél volt, valamint együttműködött a mentőcsapatokkal, őket is kórházba szállították.

A Hargita megyei rendőrség az első vizsgálatai szerint a Máramaros megyei rendszámú gépkocsi vezetője Kézdivásárhely és Csíkkozmás között egy kanyarban elveszítette uralmát a kormány fölött, és a jármű szakadékba zuhant.

A 878 méter magas hágó a székelyföldi Hargita megyében, a Kászoni- és a Csíki-medence között biztosítja az átkelést – írta az MTI.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!