Fiatalság, elszántság

2 órája

Lassan végleges a FEHA19 kerete

Újabb három név vált ismertté a FEHA19 2024/25-ös Erste Liga keretéből.

Szupkai Gábor

Idén is sokat ünnepelnének a FEHA19 fiataljai

Fotó: Soos Attila

A FEHA19 hivatalosan is bejelentette Alapi Márton, Balasits Barnabás és Dézsi Barnabás maradását. 

A 20 éves, junior válogatott Alapi Márton a negyedik felnőtt szezonjára készül. Tavaly megszerezte első felnőtt gólját, amelyet meg is duplázott, emellett gólpasszokkal és gyors, valamint intenzív játékkal tette le a névjegyét. 

– Csapatszinten mindenképpen kiegyensúlyozottabb és kevesebb hullámvölggyel tarkított szezont várok. Szeretnénk bejutni a rájátszásba, ami az elmúlt szezonban sajnos nem sikerült. Saját magamtól pedig szintén hasonlót várok el, szeretnék kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtani és gólokkal, gólpasszokkal segíteni a csapatot a szezon során. Az előző szezon legemlékezetesebb pillanata számomra az októberi Brassó elleni mérkőzés volt, ahol sikerült megszereznem első Erste Ligás gólomat. De voltak nehezebb időszakok is a szezon során, a sok egy-két gólos vereség mentálisan nagyon megterhelő tud lenni. Sokszor egy-egy apró hibán múlott az, hogy pontot szerezzünk – mondta a klub honlapjának. 
Alapi ebben a bajnokságban szeretne nagyobb szerephez jutni a csapatban, gólokat és gólpasszokat szerezni. Úgy gondolja, a nyári felkészülése jól, és jó irányba halad. A másik nagy célja, hogy a szezon végeztével sikeresen befejezze tanulmányait a Testnevelési Egyetemen, és sportszervező diplomát szerezzen.

Ahogy Alapi, úgy a másik junior válogatott, 20 éves Dézsi Barnabás is tavaly lőtte első EL-találatát, emellé két gólpasszt is kiosztott. Energikus játéka fontos láncszeme lesz jövőre is a FEHA19-nek.

– Az előző szezon igen vegyesre sikeredett mind csapatszinten és egyénileg. Annak ellenére, hogy voltak jó időszakaink, véleményem szerint több is benne lett volna a csapatban. Számomra az elmúlt szezon kezdete biztató volt, jó erőben éreztem magam, a játék is jól ment. Az ezt követő hónapokban azonban többször is sérülések hátráltattak. A szezon vége felé és főleg az U21-es rájátszásra viszont úgy érzem sikerült újból jó formába kerülnöm és ezáltal hasznos tagja lenni a csapatnak – mondta Dézsi.

A nyári felkészülése neki is jól halad, jó erőben érzi magát, várja a jeges edzéseket. Idén nyáron kiemelt hangsúlyt fektetett az állóképesség fejlesztésre. Ezt hasznosítva szeretne energikus és hasznos tagjává válni a csapatnak, hogy a csapat és ő is fejlődjenek, és felülmúlják a tavalyi teljesítményüket.

A szintén junior válogatott, 20 éves Balasits Barnabás számára tavaly még nem jött össze a pontszerzés, azonban minden egyes fellépésén nagy taktikai fegyelemmel és odafigyeléssel segítette csapatát. Ha a fejlődése töretlen marad, minden bizonnyal idén megtörhet a jég pontszerzés terén. 

– A csapattól több győzelmet várok, mint tavaly, és úgy gondolom, képesek is vagyunk rá, és a playoffba jutásra is. A célom, hogy minden szinten előrébb tudjak lépni, meghatározóbb szerepet tudjak vállalni a csapatban, és higgadtabban játszva pontokat szeretnék szerezni. Az előző szezonom hullámvölgyeket hozott, szembe kellett néznem pár nehézséggel, de minden egyes győzelmünkre szívesen emlékszem vissza. Az egyik legjobb emlék az Újpest elleni matiné meccsünk, ahol sikerült jól teljesítenünk csapatként, és úgy érzem, a teljesítményem is jó volt, és hosszabításban nyertünk – nyilatkozta Balasits. 

Aki szintén szeretne a tanulmányaiban a legjobban teljesíteni és emellett a pályán is higgadtabban játszani, segíteni a csapatot mindenben, ahogy csak tudja. Az erőfejlesztésre kifejezetten fókuszált, hogy jobban helyt tudjon állni a pályán.

A három játékos közül Alapi 35 meccsen 2+2 pontot gyűjtött, Dézsi 30 mérkőzésen egy gólt lőtt és két gólpasszt jegyzett, míg Balasits 37 találkozón lépett jégre. A székesfehérváriaknak immáron 19 ismert szerződéshosszabbítójuk van.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában