Krimi

2 órája

Döbbenetes magyarázattal állt elő az 5 gyereket molesztáló magyar pap

Az egyik áldozata, egy 9 éves kislány bátran felvállalta, és elmondta, mi történt vele, neki szeptemberben kell majd vallomást tennie.

MW

A fotó illusztráció!

Forrás: Shutterstock

A férfi a vádirat szerint 5 gyereket rontott meg, akikkel egyházi óvodákban, iskolákban és a gyermekvédelmi központban találkozott.

A bagaméri iskolában hittanórákat tartott, a faluban köztiszteletben állt a pedofíliával vádolt pap. Még családlátogatásokra is elment, a molesztált kislány anyja azt mondta, hogy semmi rosszra nem gondoltak, amikor őket is meglátogatta. 

A kilencéves kislány rendszeresen járt hittanórára. Egy idő után azonban nem akart menni, de azt nem merte elmondani, hogy miért. Később sírva ment haza, az édesanya azonnal kérdezte, hogy ki bántotta. Erről az anya néhány hónapja beszélt a Tényeknek.

Azt mondta nekem, hogy a pap bácsi. És mondtam, hogy mit csinált veled? Azt mondta, hogy elege van, hogy fogdossa, szexuálisan molesztálta a lányomat, mellébe belenyúlkált, alsóneműjébe

– mondta Budai Alexandra.

A tárgyalást vádmódosítás miatt szeptember elejére elhalasztották
Forrás: Tények.hu

A férfit feljelentették, és májusban állították bíróság elé. Az ügyész 12. életévét be nem töltött, nevelése alatt álló személy sérelmére, erőszakkal, folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntettével vádolta meg. 12 év fegyházbüntetésre tett indítványt a vádhatóság, de egy vádmódosítás miatt a tárgyalást elnapolták. 

Az ügy szeptember elején folytatódik, de a kislány már most retteg attól, hogy esetleg újra találkoznia kell zaklatójával.

Nagyon, nagyon, nagyon, nagyon megviseli, van olyan, hogy nem beszélget velem, inkább kiabál sokszor

– árulta el az édesanya.

Ennek ellenére családja nagyon büszke a gyermekre, hogy vállalta a vallomástételt. 

Minden tiszteletem az övé, hogy ő egyedül felvállalta és nyilvánosságra merte ezt hozni, mindenki felé, hogy igen tudja meg, hogy egy kilenc éves gyerekkel csinálta ezt

– mondta Alexandra.

A Tények.hu információi szerint a férfi mindent tagad és azzal védekezik, hogy a gyerekek félreérthették a szeretetét. Azt állítja, hogy csak megvigasztalta a kislányt. A görögkatolikus papnak egyébként felesége és gyerekei is vannak.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!