Krimi

2 órája

Megszólalt annak a sertéstelepnek a vezetője, ahol munka közben meghalt egy villanyszerelő

Egy híg ürüléket tartalmazó tartályba esett három munkás Szákszenden.

MW

Forrás: kemma.hu

Három munkás esett bele a híg disznóürülékkel teli tartályba az egyik szákszendi sertéstelepen két hete. Az ügyben a rendőrség is nyomoz, illetve a cég is belső vizsgálatot indított. A sertéstelep ügyvezetője a kemma.hu-nak megerősítette a szomorú hírt, miszerint három férfit kellett a vármegyei katasztrófavédelem tűzoltóinak kimenteni a hígtrágya tárolóból, egyikük pedig életét veszítette - írja a kemma.hu.

Belső vizsgálat a sertéstelepen

Hogy hogyan történhetett meg a tragédia, egyelőre rejtély, hiszen a sertéstelepen komoly biztonsági előírások vannak. Részben azért, mert a nagy mennyiségű trágyában veszélyes gázok keletkeznek, amiknek hatása fokozódik a melegebb időben.

Csorba Zsolt, a telephely ügyvezetője a Kemma.hu kérdésére elmondta, hogy mindenkit megráztak a történtek és a rendőrségi nyomozás mellett a telephelyen is belső vizsgálatban keresik a választ a történtekre.

Elájultak Mint arról korábban beszámoltunk, az egyik villanyszerelő azért ment oda a társával, hogy megjavítson egy berendezést, a harmadik férfi pedig felügyelte őket. A villanyszerelő beleesett a híg disznóürülékkel teli tárolóba, társa pedig a segítségére sietett. A metángáztól viszont elájultak, ezért a rájuk felügyelő próbálta kimenteni őket, de szintén eszméletét vesztette.

– Mivel az ügyben nyomozás zajlik és mindannyian keressük még a válaszokat, így sokkal bővebb információt egyelőre még nem tudunk adni.

Együttérzünk a hozzátartozókkal és az esetben érintett minden munkavállalónknak is igyekszünk minden tőlünk telhető segítséget és támogatást megadni a vizsgálatok lezárultáig is – mondta az ügyvezető.

Hogy mikor zárulhat le a nyomozás, nagyban függ attól, hogy a baleset sérültjei mikor lesznek olyan állapotban, hogy beszámoljanak a történtekről. A Tények tájékoztatása szerint az egyikük még mindig lélegeztetőgépen van a kórházban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!