Diktálás, késedelmi kamat és ügyintézés

2 órája

MVM: Hasznos tudnivalók az átállást követően

Több megkeresés is érkezett a Fejér Megyei Hírlap szerkesztőségébe az áramszolgáltató váltással és számlázással kapcsolatban. Egyik olvasónk azt nehezményezte, hogy áprilistól számláznak, de elmondása szerint ők májusban és júniusban is diktáltak, mások pedig azért aggódnak, hogy feltorlódnak a befizetések és nehogy kikapcsolják az áramot. Az MVM Next sajtóosztályát kerestük az ügyben.

Kecskés Zoltán

Illusztráció

Fotó: Kecskés Zoltán / FMH

Egyrészt arra voltunk kíváncsiak , hogy ők a fent említett aggodalmak mellett, milyen problémákkal szembesültek az átállás során, számolnak-e fel esetlegesen késedelmi kamatot, illetve a jövőben hogyan és miként kérhetnek majd segítséget az ügyfelek online, illetve személyesen. Elektronikus megkeresésünkre az alábbi választ kaptuk:

„Azzal kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy az E.ON Áramszolgáltató Kft. beolvadását követően az MVM Csoporthoz érkező mintegy 2,5 millió új ügyfelünk átvételével járó kéthetes intenzív migrációs időszak zajlott. Azt követően pedig 2024. július 15-én reggel 8 órától minden ügyfelünk számára megnyílt a teljes körű ügyintézés lehetősége.

Az üzletszabályzatunknak megfelelően az összeget mindig a számla fizetési határidejére kell rendezni, ugyanakkor, egyes ügyfelek esetében az informatikai átállás miatt, az E.ON Áramszolgáltató Kft. már nem tudta a 2024. június hónapban kiállított villanyszámla ellenértékének kiegyenlítését csoportos beszedési megbízás útján kezdeményezni, az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. pedig az informatikai átállást követően, 2024. július 19. után vált jogosulttá a számlavezető pénzintézete felé a fizetési kérelem benyújtására, így az érintett számlák ellenértékének beszedésére. Az MVM Next nem számolt fel késedelmi kamatot, ha az ügyfél megvárta ezen későbbi időpontban teljesülő csoportos beszedést.

Az MVM soron kívüli fejlesztésének köszönhetően az áramszámlázási rendszerek leállítása alatt is biztosítottuk az online diktálás lehetőségét az mvmnext.hu/irasos címen elérhető felületen, regisztráció nélkül is. Rendkívüli diktálásra a leállás időszakában nem volt szükség, ugyanakkor ezúton is felhívjuk ügyfeleink figyelmét – ahogy azt az előzetesen kiküldött tájékoztató levelekben is megtettük – , hogy ellenőrizzék számlájukon a diktálási időszakukat, mert lehet eltérés a korábbiakhoz képest.

Azon ügyfelek, akik eddig is diktáltak, továbbra is diktálhatnak a megszokottak szerint, az átállást követően nem kell külön nyilatkozatot tenniük.

2024. július 1-je után Fejér vármegyei ügyfeleink személyesen az alábbi irodákban tudták intézni áramszolgáltatással, számlázással és átírással kapcsolatos áramügyeiket, illetve gázügyeiket (műszaki ügyekben, hálózattal kapcsolatos ügyintézés esetén pedig továbbra is a területileg illetékes elosztói engedélyest kell keresniük):

Agárd Balatoni út 74. postai ügyfélszolgálat, Bicske Kossuth tér 4. postai ügyfélszolgálat, Dunaújváros Magyar út 11. állandó iroda, Enying Szabadság tér 3. postai ügyfélszolgálat, Ercsi Dózsa György út 2. postai ügyfélszolgálat, Kápolnásnyék Fő utca 26. postai ügyfélszolgálat, Martonvásár Szent László utca 1. postai ügyfélszolgálat, Mór Szent István tér 1/A. postai ügyfélszolgálat, Sárbogárd Ady Endre út 178. postai ügyfélszolgálat, Székesfehérvár Rákóczi utca 1. állandó iroda."

A személyes ügyfélszolgálatokon túl digitális csatornákon is állnak az ügyfelek rendelkezésére is: 

E-mail-cím:                                      [email protected]

Online ügyfélszolgálat:                mvmnext.hu/Ugyfelszolgalat

Mobilapplikáció:                           MVM Next

Web:                                                 mvmnext.hu

Telefonos ügyfélszolgálat:          +36 20 474 9999, +36 30 474 9999, +36 70 474 9999, +36 1 474 9999

Mérőállás bejelentése:                +36 20 888 1260, +36 30 818 1260, +36 70 801 1260, vezetékes telefonszámról hívható: +36 80 424 526

Levelezési cím:                               MVM Next Energiakereskedelmi Zrt., 1439 Budapest, Pf. 700

Ügyfélszolgálati irodák:               mvmnext.hu/Navigator

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában