Támogatás

2 órája

Déryné Program: augusztus 15-ig várja az alkotók, színházi társulatok jelentkezését

Augusztus 15-ig várja az alkotók, színházi társulatok jelentkezését a Déryné Program Országjárás alprogramja.

MW

A legfontosabb kritérium a produkció színházszakmai minősége és könnyű utaztathatósága

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

A Kárpát-medence területéről mindazon előadóművészeti szervezetek és művészeti társulások jelentkezését várják, amelyek szívesen vállalkoznak arra, hogy előadásaikat a székhelyükön kívül, Magyarország kisebb településein is eljátsszák – olvasható a Déryné Program MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, az előadások bekerüléséről a Déryné Program szakmai bizottsága dönt, a legfontosabb kritérium a produkció színházszakmai minősége és könnyű utaztathatósága. Továbbá előnyt élveznek a magyar szerzők művei, azon belül is a klasszikusok, valamint ifjúsági témával foglalkozó jelentkezések

 – áll a közleményben.

Kiemelik: a Déryné Program összetett módon kíván támogatást nyújtani a színházi szakma eddig perifériára szorult területein. A minőségi színházi produkciók széleskörű utaztatásával és anyagi hozzájárulásával, a kultúrához való hozzáférés pénzügyi és földrajzi akadályait hivatott leküzdeni - fogalmaznak.

Az Országjárás alprogram egyszerre támogatja az alkotókat a már kész produkciók megvásárlásával, a befogadó intézményeket az előadások jelképes összegért történő kiközvetítésével, valamint a nézőket, mivel az előadások ingyenesen vagy maximálisan 200 forintos regisztrációs jegy megvásárlásával tekinthetők meg – emelik ki.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában