Bulvár-celeb

2 órája

Görögországba indul? Létfontosságú, hogy tudjon erről a 3 dologról

Egy amerikai vlogger elárulta azokat a nagy hibákat, amelyeket az emberek hajlamosak elkövetni, ha Görögországban nyaralnak.

MW

Görögországnak számos csodás szigete van a divatos helyeken kívül is

Forrás: Shutterstock

Görögország festői tengerpartokkal, gazdag történelemmel és kultúrával megáldott ország, ideális célpont a nyaralásra. Van azonban három klasszikus hiba, amibe sokan beleesnek az odalátogatók közül. A TikTokon @p.s.juneja néven ismert Priyanka Juneja utazóvlogger most elárulta, melyek ezek.

  1. Ha lehet, ne a turistaszezon kellős közepén akarjuk meglátogatni ezt a gyönyörű országot, különben kellemetlen meglepetésben lehet részünk: elviselhetetlen zsúfoltság, túlzott forgalom, teltházas szállodák. Priyanka épp ezért azt ajánlja, hogy inkább 

a főszezon előtt, májusban, vagy pedig nyár végén utazzunk Görögországba. 

Szeptemberben és októberben még tart a nyári meleg, viszont a tömegével érkező családos turistákkal már nem kell számolnunk.

Santorini a nyári hónapokban elképesztően zsúfolt
Forrás:  Shutterstock

2. Ne csak a felkapottabb szigeteket - például Santorinit vagy Mykonost - látogassuk meg, érdemes más helyeket is felfedezni. Görögország 6000 szigetből áll, ám ebből csak 227 az, ami lakott. Kefalonia, Ikaria, Sifnos and Folegandros igazi rejtett kincsek: kevesen ismerik őket, ám ideális nyaralóhelyszínek lehetnek azok számára, akik kerülni szeretnék a túl forgalmas helyeket.

Kefaloniában például csodálatos, vörös homokos tengerpart található, ahol tömegével élnek az álcserepesteknősök.

Jó választás lehet Aloniszosz vagy Kalymnos szigete is, amely jóllehet kevésbé ismert, de gyönyörű partjaival, hangulatos kis falvaival és turistabarát áraival hívogatja a nyaralókat.

Green,Sea,Turtle,Swims,Near,A,Fishing,Boat,To,Gather
A teknősök Kefalonián mindenütt ott vannak
Fotó: Mazur Travel / Forrás:  Shutterstock

3. Sokan hajlamosak megfeledkezni a fővárosról, Athénról is, noha egykor az ország szíve volt:

Semmiképp nem érdemes kihagyni Athént. Sok ember ezt teszi, és egyenesen a szigeteket veszi célba, ám véleményem szerint ez hatalmas hiba

- mondta Priyanka, akinek a gondolataival sokan egyetértettek az interneten. Az egyik kommentelő például azt írta, hogy ő kifejezetten Athén miatt utazott Görögországba, és minden percét imádta az utazásnak - derül ki az Origo cikkéből.  

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!