Nem csak passzol, bokszol is

2 órája

Szoboszlai úgy passzol, mint Toni Kross, és úgy üt, mit Rocky Balboa (videó)

Csütörtökre virradóra a második felkészülési meccsét is lejátszotta az Egyesült Államokban túrázó Liverpool futballcsapata, amely ezúttal 2-1-re nyert az Arsenal ellen. A magyar válogatott csapatkapitánya Szoboszlai Dominik most is kezdő volt, és ezúttal a kiváló passzaival tűnt ki, amelyekkel a németek visszavonuló világbajnok legendáját, Toni Kroost idézte.

MW

Szoboszlai Dominik

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Adam Vaughan

A Liverpool új vezetőedzője, Arne Slot első meccsén a csapat Szoboszlai Dominik góljával győzte le 1–0-ra a spanyol Betist az amerikai túra első fellépésén, a második találkozót pedig Philadelphiában az Arsenal ellen játszották a Vörösök. Februárban a londoniak 3-1-re megverték az akkor még Jürgen Klopp vezette Liverpoolt, amely később ki is szállt a bajnoki címért való versenyfutásból a Premier League-ben, így volt miért törleszteni a liverpooli együttesnek – olvasható a Magyar Nemzet oldalán.

Szoboszlai nemcsak passzol, bokszol is

Szoboszlai az előző meccshez hasonlóan ezúttal is kezdő volt, és 71 percet töltött a pályán, csakúgy, mint a csapat több kulcsembere, például az első gólt szerző Mohamed Szalah vagy a két gólpasszt kiosztó Harvey Elliott. A Liverpool Szalah találata után Fábio Carvalho góljával már 2–0-ra húzott el az első félidőben, ám a 40. percben Kai Havertz révén szépített az Arsenal. A második negyvenöt percben is maradt a 2–1, így Slot egyelőre hibátlan a Liverpool élén, még ha ezek csak felkészülési meccsek is. Szoboszlai ezúttal nem góllal, hanem a középpálya közepén rendkívül hatékony játékkal tűnt ki a mezőnyből – derült ki a Magyar Nemzet oldaláról

A magyar középpályás 94 százalékos pontossággal passzolt (34/36), amivel a Real Madridból visszavonuló passzmestert, Toni Kroost idézte, ráadásul hét passza volt a támadó harmadban, adott egy kulcspasszt, emellett volt négy labdaszerzése és kettőből két sikeres szerelési kísérlete. Szoboszlai kiváló formának örvend, és a Liverpool felkészülési szezonja remek hangulatban zajlik a tengerentúlon. Az angol csapat játékosai egy különleges edzésprogrammal is készültek, ugyanis bokszedzésen jártak, ráadásul nem is akárhol. Szoboszlai Dominik és csapattársai Philadelphiában, a híres Rocky-filmek helyszínén húztak kesztyűt és léptek a kötelek közé – olvasható az Origó oldalán. Az angol klub a közösségi oldalán több fotót is közzé tett a nem mindennapi élményről, akárcsak a 23 éves magyar focista, aki az Instagram-oldalán osztott meg néhány képet a rajongóival.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában