Frissen Fejérből

2024.07.14. 15:55

EFOTT – a zárónap, avagy a sukorói éhezők viadala (galéria, videó)

Kivételes volt a július 13-ai, szombati nap az EFOTT idei történetében: a sukorói fesztiválon ugyanis már a Fesztiválszak nagyszínpadának első fellépőjét, Dzsúdlót is tömegek üdvözölték a lemenő nyári napsugárban, amely erejét egyáltalán nem veszítette el.

Szanyi-Nagy Judit

Nagy népszerűségnek örvendő előadók érkeztek az idei EFOTT-ra is

Fotó: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

Kivételes volt ez, azért, mert a szerdai, csütörtöki és pénteki napokon az évről évre megszokotthoz képest – érzésre – talán egy kicsit kevesebben gyűltek össze a nagyszínpados fellépők előtt tombolni. Érthető: kánikula volt, hőségriadóval. Ezért a földutas-murvás fesztiválterületre érkező autósorok is csak este 8 óra után kellett, hogy egymás után hangyamódra araszoljanak céljuk eléréséig. A bejutás ezúttal azonban jóval könnyebb volt, mint a már vasárnap hajnalra datálható kijutás – de erről egy kicsit később.

Közönség az EFOTT fesztiválon
Sokan kíváncsiak voltak Korda György és Balázs Klári fellépésére is az EFOTT-on
Fotó: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

Azt, hogy a szombati kétségkívül erős napra sikeredett, az embertömeg is jól mutatta tehát. Soroljuk a neveket: Dzsúdló, Halott Pénz, Margaret Island, 30Y, Korda György és Balázs Klári, Irie Maffia, Fish!, AWS, no és a továbbra is hatalmas népszerűségnek örvendő Azahriah. Ők mind Sukoróra érkeztek, hogy azt a bizonyos nagyérdeműt szórakoztathassák. 

Már Dzsudló koncertjén óriási volt a tömeg, miközben a lemenő nap sugara gyönyörű narancssárgára festette az eget 
Fotó: Bagotai Zsanett / feol.hu

Mint ugyanezen a napon egy hatalmas technoparti keretében a Kozmix frontembere, Lányi Lala fogalmazott: a közös magasfokú zsírégetés iskolapéldáját tapasztalhatták meg itt az előadók a közönségnek köszönhetően. Azahriah esetében még a fotósárokba jutásnál is az Az éhezők viadala című filmben érezhettük magunkat, annyian voltak kíváncsiak az énekes-dalszerzőre. Az Irie Maffián hajnalban a biztonsági őrök is látványosan jobbra-balra lépegettek – nem türelmetlenül: jól érezve magukat! A zenekar énekese, Kéri András pedig kijelentette: mivel ez volt a héten az utolsó koncertjük, ezért ők is "eleresztik a hajukat", így egy Hajnali körre meg bárki találkozhatott velük.

Hajnali 2-kor elindulni az EFOTT-ról?

Nem mellesleg jól tették, akik a hajnali maradás mellett döntöttek, ugyanis 2 óra környékén már hatalmas kocsisor hömpölygött nemcsak a fesztiválról kifelé, de befelé is igyekezve. Úgy értesültünk, szondáztatás lassította a forgalmat. Azt pedig meg is tapasztaltuk, hogy 2 és 3.30 óra között csupán métereket lehetett haladni a mindenkinek mást jelentő "haza" irányába. A helyzetet az sem könnyítette, hogy voltak, akik az egyirányúnak kijelölt útra fittyet hányva szemből igyekeztek kiutat találni a fesztiválról. Itt egy idő után már a staff és a rendőrség is közbeszólt.

S bár a hazaút emiatt hosszúra nyúlt, az biztos, hogy mindenki újabb élményekkel, emlékekkel térhetett haza az idei EFOTT-ról is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!